כל אחד יכול ליהנות ממאפה טעים וגם ללא גלוטן, אתגרנו את חב' שמרית בבקשתינו לקבל מתכון עבור אוכלוסיית שוחרי הבריאות וחולי אצלייאק , התגובה היתה מהירה, ניסינו טעמנו והמחמאות בבית לא אחרו לבוא…
דרגת קושי: קל מאוד.
מרכיבים לבצק:
500 גרם קמח ללא גלוטן
1/2 קובייה או 1/2 שקית שמרים טריים "שמרית"
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
2 ביצים בגודל L
עד 250 מ"ל חלב או מים
ביצה טרופה להברשה
שומשום לקישוט
אופן הכנה:
- מערבבים במיקסר עם וו- גיטרה במהירות איטית, את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד גמיש אך קצת דביק.
- משהים מכוסה למשך כ-30 דקות.
- בידיים רטובות מכדררים כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה או בתבנית שקעים סיליקון. מתפיחים במשך כ-20 דקות נוספות.
- ניתן גם לייצר כיכר ארוכה בתבנית מוארכת, מתפיחים במשך כ-40 דקות נוספות.
- בעזרת מברשת לחה (עם מים או ביצה טרופה) מברישים בעדינות ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל C°200 במשך כ- 12 עד 15 דקות ללחמניות וכ-25 עד 30 דקות לכיכר לחם. מצננים ומיד עוטפים בניילון ניצמד לשמירת טריות.
באדיבות השף קונדיטור של "שמרית" סטפן לייק . לבריאות