TRANS DRESSING, TRANS

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הגיע הזמן לדבר על זה, זה חלק מאיתנו. 

להיות טראנס, טראנס ג'נדר, טראנס דרסינג, אחד הנושאים המרתקים עבורי באמנות.

הידעתם? ביפן באופן נורמטיבי מוגדרות שבע זהויות שונות, אין דיכוטומיה כמו במערב, ובישראל בין גבר או אשה, ומיעוט המוגדר קוקסינל, או גייי כ "חריג"  לזהות המינית המולדת.  המחלקה לאמנות בשיתוף המחלקה לתרבות חזותית וחומרית בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים. מתכננת לעשות לכם סדר בעניין. ומזמינה אתכם: 

Trans טראנס ג'אנדר, טראנס קרוסינג, טראנס דרסינג,יום עיון בנושא טראנס TRANS

יום חמישי 3.12.2020

Trans, הכנס  בזום החל מהשעה 09:30

 

 

בשיח הציבורי המונח "טראנס" , ובפירושו המקורי הוא מֵעֵבֶר, כלומר היכולת לבצע מסע שפורץ את מחסומי הגוף, אפשרות לבחור להיות גם וגם.

 

באופן מסורתי נקשר המושג לעולם של טקסים דתיים־שמאניים, שבהם הוא מציין מרחב נפשי חדש שיש בו שינוי תפיסתי ושינוי קוגניטיבי. טקסים שמאניים אלו מייצרים מסע אל מרחב לימינאלי וגמיש המרחיב את התודעה, מייצר שחרור ומזמן התבוננות מחודשת על הגבולות, הערכים והקטגוריות החברתיות המקובלות. זהו מצב אשר מערער על ההבנה של "טוב" ו"רע", פותח מרחב ומציע קטגוריות מחשבה חדשות; פורצות את גבולות הנורמה, או תפיסת חיברות, מצב שהאדםיכול להיות גם וגם או לא ולא.

art Trans טראנס ג'אנדר,

פילוסופים ואמנים עסקו במונח זה בבקשם לשבור פרדיגמות בינאריות (טבע אל מול תרבות, רגש אל מול היגיון) ומנגנוני כוח, אבל הייתה זו הקהילה הטרנסג'נדרית שהפנתה אליו זרקור כשיצרה פוליטיקה חדשה של זהויות אשר הפרה את הבינאריות הבסיסית ביותר בחברה האנושית –מגדר. הקהילייה הטרנסג'נדרית יצרה אז פתח להגדרות חדשות של מיניות כמו ג'נדרקוויר, א־בינארי, או א־מגדרי לצד זכר או נקבה, חשיבה גמישה שג'ודית בטלר הגדירה כ"קוויר באופן ביקורתי".

ביום העיון נבקש לגשת למושג "טראנס" בתרבות בת ימינו באופן רחב ורב־ממדי, החל מן ההיסטוריה התרבותית והגנאלוגיה של המושג ועד לאסתטיקה המלווה אותו בתחומי התרבות החזותית והחומרית. יום העיון ידון בשאלה כיצד המושג טראנס פועל כמנגנון ביצירת האמנות, במחשבה התיאורטית־פילוסופית או במגוון זירות בתרבות העכשווית: אמנות, עיצוב, אדריכלות, טכנולוגיה, תרבות הצריכה ועוד.

אל תחמיצו!!!

יום חמישי, 3.12.20 החל מהשעה 09:30

בזום http://tiny.cc/TRANS20

 

 

כחוקרת אמנות, חובבת יפן אך לא מומחית לאמנות יפן, היכרות עם האמן מורימורה, יצרה בפניי תודעה וידע נרחב בתחום חקר תרבויות, כפי שמורימורה חוקר את זהותו ותרבותו ביחס לתולדות האמנות המערבית לצפייה לחצו

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים