המבורגר כזה וכולם טבעונים

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

המבורגר עסיסי טבעוני ובריא בגרסה מקורית של אורי שביט. מעדן שחיתות!!

כל אחד ואחת יכולים להכין, מתכון קל להמבורגר עסיסי, משני מרכיבים עיקריים אורז ועדשים.

אין כמו דגנים מלאים וקטניות, התקופה הנוכחית הזכירה לי להפחית באכילת בשר בקר ולשמור קצת על איזון בטבע. תאמינו לי אני ממש אוהבת לאכול המבורגר. הפעם קבלו מתכון טבעוני יאמי, מעבר לכך שזה אוכל בריא ומאוזן,

דגנים מלאים וקטניות כגון: עדשים, חומוס, קינואה, שעועית, ועוד. מעלים את תחושת השובע, בעלי חלבון, ויטמינים ומינרלים שונים,ועשירים בסיבים תזונתיים.

 להלן המתכון להמבורגר עדשים ואורז באדיבות אורי שביט, מנות ל 8-10 יחידות/ סועדים. תהנו.

המבורגר צמחוני, המבורגר עסיסי,טבעוני ובריא, מתכון של אורי שביט.
המבורגר עסיסי, טבעוני ובריא, מתכון מקורי של אורי שביט.

החמרים:

3/4 כוס עדשים ירוקות "סוגת"
כנ"ל אורז פרסי קלאסי "סוגת"
1 בטטה קטנה, מגוררת גס
1/2 בצל סגול, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
3/4 כוס פירורי לחם לבנים
1 כפית עלי תימין ורוזמרין קצוץ
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית, שמן זית להברשה

הוראות ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים בשפע מים ללא מלח במשך כ-20 דקות, עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומניחים להתקרר.
  2. במקביל, מבשלים את האורז לפי הוראות ההכנה שעל האריזה. מפרידים את הגרגירי במזלג ומניחים להתקרר.
  3. מעבירים את האורז ו-1/2 1 כוסות של עדשים מבושלות למעבד מזון. מוסיפים בטטה וטוחנים ב"פולסים" לתערובת גסה (לא משחה). מעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את יתרת העדשים ןיתר החומרים ולשים בידיים לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  5. מלהיטים מחבת נון-סטיק מעל להבה גבוהה. יוצרים מהתערובת קציצות גדולות, מברישים במעט שמן וצורבים אותן במשך כמה דקות מכל צד, להשחמה.
  6. אפשר לאפות: מחממים תנור ל-200 מעלות, מסדרים את הקציצות על נייר אפייה משומן, מברישים בשמן ואופים כ-20 דקות להתייצבות והזהבה.
  7. בתום ההכנה ממתינים כ-5 דקות להתייצבות לפני שמגישים.

צילום: יח"צ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים