מתכון לפילה עוף רזה וטעים בהשראת אורח חיים בריא של חלי ממן
חלי ממן מוכיחה כי מותר ורצוי לאכול! חלי ממן שילוב של עצמה ואמונה אישית, חום ופרגמטיות. לא סתם הבבושקה היא הסמל שלה.
חלי ממן החלה לשווק קו מוצרים בריאים יחד עם קבוצות התמיכה לאורח חיים בריא, חטיפי בריאות וגם כלי בישול.
הכירו את המיקרוג'ין המוצלח מאד! מתאים גם לשימוש במיקרוגל וגם לשימוש בתנור. ייחודו בכך שהוא מחרס, חסין חום ואינו דורש שימוש בשמן.
במהלך סדנת בוקר בריאות בלב המשרדים הפועם של חלי ממן, נחשפתי למיקרוג'ין. הכלי הזה הביא אותי מיד לחשוב על מנה, שצריכה חום, טעמים, שימוש מידי ונח. ובהשראת חלי גם מנה שלא תדרוש הרבה שמן. והרי לשם כך המיקרוג'ין הוא חלק מסדרת מוצרי הבריאות שלה. בנוסף המיקרוג'ין מאד קל לניקוי ותחזוקה.
הכלי המופלא, העשוי חרס, ישר שלח אותי למחזות הטנדורי (תנור הודי מסורתי המושתת על בניה מבוץ, האוגרת ומפזרת חום רב) החום הגבוה נותן את הקריספיות ובו זמנית שומר על עסיסיות. מנה של טעמים, יומיומית מהירה וקלה ו.. לא שוחה בשומן ! כיווני הטעם של מנה זו הם הודיים, אך כמובן שבטעמים ניתן לשחק לפי העדפות אישיות. ואם כבר הודי הייתי חייבת לחבר גם מנה של אורז. התוצאה היתה מנה כיפית לא. צהריים משביעה ולא כבדה.
לעוף
1/2 קילו פילה עוף, 2 בצלים סגולים בינוניים, 3 שיני שום (לפי הטעם)
למירנדה:
1/2 כפית אבקת חרדל,פלפל שאטה,1 כפית פפריקה אדומה מעושנת /חריפה,1/4 כפית ג'ינג'ר טחון,1 כפית שמ"ז,מלח ופלפל לפי הטעם (עדיף להשתמש במלח ים גס)
מכניסים את כל החומרים לקערה מערבבים את כל החומרים היטב , פרט למלח ומכניסים את נתחי פילה העוף. עוטפים את העוף בחומרי המשרה. עדיף לתת לעוף לנוח במשרה כלילה במקרר. אך אם ממש מזדרזים אז גם שעה תספיק לו.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. עדיף על תוכנית של חימום תחתון ועליון ולא תוכנית טורבו.
חותכים את הבצלים לפלחים יפים, קולפים את שיני השום ופורסים לחתיכות די עבות. מניחים על משטח המיקרוג'ין. מניחים מעל את פילה העוף במרינדה. רק עכשיו בוזקים מעל את המלח. מכסים את הכלי עם המכסה. מכניסים לתנור החם לכ 35-40 ד' (אם עובדים במיקרו גל יש לקצר את הזמן ל 15 ד'). כדי להשחים את הפילטים ניתן להוציא את הכלי מן התנור, להסיר את המכסה ולהחזיר לדקה – שתיים להשחמה. הפילטים יוצאים עסיסיים למדי.
ממליצה לצד פילה העוף להכין גם אורז עם תבלינים. ישתלב נהדר עם העוף.
לאורז:
1 כוס אורז ,1 כוסות מים רותחים, חצי כף שמן,מעט מלח, מעט פלפל שחור (אני מעדיפה גרוס טרי), עלה דפנה, מקל קינמון, תרמיל הל .
לפני הכנת האורז קולים מעט את תרמיל ההל על הסיר החם. מוציאים אותו ומצננים. הקלייה תפתח את טעמי ההל. את מקל הקינמון רצוי לשטוף מעט לפני.
- שוטפים את האורז ומסננים
- מחממים מעט שמן בסיר , מוסיפים את האורז ומטגנים קלות, כך שהאורז יהיה עטוף בשומן
- מוסיפים את המים , ממליחים , מוסיפים את הפלפל, עלה הדפנה ומקל הקינמון
- מביאים לרתיחה ומאפשרים רתיחה של 2 ד'
- מנמיכים את האש ,מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ 20 ד'
*אני לפעמים לקראת סוף הבישול מוסיפה עוד מעט מים רותחים ומכסה מיד ונותנת עוד מספר דקות לבישול. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד מספר דקות , שגם אדי הבישול ייספגו.
בצלחת או קערת מרק רחבה מניחים את האורז ומעל מניחים את העוף, הבצל והשום.
#בוקר_בריאות
#אצל_חלי_ממן
#מתכון השבוע