להתאהב בשוק מחנה יהודה, שלל החנויות הססגוניות מציגות כאן פסיפס אנושי רחב וסיפורי נוסטלגיה מעבר לטעמים והריחות של כור ההיתוך הישראלי. לא פלא שהשוק מושך אליו תיירים רבים מחו"ל וגם ישראלים תיירנים שרוצים להרגיש את החוויה הירושלמית בסיור קולינרי אותנטי במיוחד.
חן ואלון, שגדלו ועצבו סדנאות וסיורים קולינריים באמצעות חמרי הגלם והטעמים האותנטיים של השוק, מקיימים סיורים קולינריים חווייתיים ברחבי השוק לציבור הרחב מזה כחמש שנים, הצטרפנו אליהם כמו חבורת תיירים, ונהנינו מכל רגע. מקום שקל להתאהב בו. הכניסה לשוק מקבלת את פננו בצבעים וריחות משכרים. מקום תוסס ביום ובלילה.
הסיור עורך כ 3 שעות שעוברות מהר בכייף, גדוש בטעימות של אוכל כמו טעימת מעורב ירושלמי מסורתי, ברוסקת חמאת כמהין עם קלף צ'דר ועגבניות מיובשות במעדניית הגבינות, חומוס לימון כבוש, מאפה חאצ'פורי מעולה, מיץ אתרוג וסוגי מיצים טבעיים אצל מעוזי-אלי המכונה בית מרקחת השוק, חלבה,ועוד.
המקום מצליח, גדוש מבקרים וקונים. התחרות כאן עצומה, כך שמי שלא מציג את ההכי טוב שיש פשוט נסגר ולא שורד.
ניתן לתאם סיורים סביב נושאים שונים ומגוונים ולבחור את אורך הסיור לבחירת המשתתפים. ההמלצה שלי לסיור מודרך שייקח אתכם למקומות הכי טעמים ומיוחדים שיש…
מחיר: 250 שקלים לאדם בקבוצה של עשרה אנשים ומעלה
הזוג המקסים עורכים את הסיור הקולנרי המקדים בשוק לסדנת בישול. הסדנאות מגוונות: סדנה איטלקית חלבית, ירושלמית בשרית, סגנון צפון אפריקה בהתאם לבחירה
מחיר סדנת בישול: 2,000 ₪ לקבוצה של עד ארבעה אנשים, כל משתתף נוסף: 350 ₪.
סדנת קינוחים: 400 ₪ לאדם, מינימום חמישה אנשים.
ובנוסף אם תחליטו להישאר לסופ"ש בירושלים, חן ואלון מציעים אירוח לארוחת שבת מסורתית לרוב בסגנון צפון אפריקאי. כמיטב המסורת היהודית ניתן ליהנות מהכנסת אורחים מפנקת בליווי זמירות שבת וטקס קידוש כהלכה המאפיינים את התרבות היהודית דתית. תפריט עשיר כולל חלות שבת, תפריט עשיר ומיוחד הכולל יין חופשי, שלל סלטים מיוחדים, חלות שבת, דגים ובשר, תבשלי עוף ובקר, סלטים, תוספות מפנקות כיד המלך.
מחיר: 300 שקלים לאדם בקבוצה של עד 40 איש
לפרטים נוספים והזמנות 050-5875684