שקשוקה "שושקה" הוא מתכון טעים וקל להכנה באדיבות מסעדת זכאים הטבעונית של תל אביב.
מתכון ל-2 מנות:
1 בצל שלם גדול פרוס
חצי גמבה חתוכה לרצועות
2 שושקות גדולות (פלפל שושקה הוא פלפל אדום מתוק ארוך)
2 פלפלים חריפים חתוכים לפרוסות
3 שיני שום שלם מקולף
כ-10 עגבניות אדומות בשלות חתוכות לקוביות בגודל של כ- 3 ס"מ
2 פרוסות עבות של לחם מחמצת מפוררות.
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות טחינה מוכנה
אופן ההכנה: מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את הבצל הפרוס ואת רצועות הגמבה ומוסיפים את פרוסות הפלפל חריף ואת השום המקולף.לאחר שכל המסה שבמחבת משחימה מוסיפים למחבת הרותחת בבת אחת ערימה יפה וגדולה של עגבניות טריות ואדומות שנחתכו מראש. אחרי מספר דקות מפזרים מעט מלח ומערבבים ממש מעט.
כשהעגבניות רכות ומתפרקות לרוטב מנמיכים את האש לצמצום נוסף.
ועכשיו לשושקה.
לוקחים לחם מחמצת מפוררים אותו ביד וסוחטים לתוכו מיץ של עגבנייה מעט מלח ושמן זית ומערבבים.
חותכים את כיפת השושקה ומנקים גרעינים ומכניסים לתוכה את הלחם
מכניסים את השושקה הממולאת לתנור עד לריכוך והשחמה.
מניחים את השושקות היפות בתוך המחבת עם העגבניות,
מכניסים את המחבת לתנור 250 מעלות למספר דקות עד שיעשה חריכה מלמעלה.
מוציאים מהתנור ומקשטים בטחינה .
המתכון באדיבות מסעדת זכאים- מסעדת שף טבעונית, מרחוב סמטת בית השואבה 20 תל אביב.