לקראת חג השבועות נסעתי למחלבת יעקבס במושב כפר הרא"ה לבדוק מה מתכננים לנו ביריד החגיגי, חזרתי עם שלל גבינות איכותיות בטעמים בלתי נשכחים של עוד.
משתפת אתכם באחד המתכונים המעולים שאכלתי.
מתכון לניוקי ריקוטה יעקבס: המתכון מספיק ל4 אנשים, רצויי להכפיל את הכמויות לפי מספר הסועדים.
מצרכים לבצק:
400 גרם ריקוטה יעקבס (עדיפות ליבשה)
230 גרם קמח
50 גרם פיקורינו יעבס
ביצה אחת
מעט אגוז מוסקט מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים בידיים לבצק אחיד, כשהבצק מוכן אפשר לתת לו לנוח חצי שעה במקרר
מכינים נחשים בעובי של ס"מ וחצי ומתחילים לחתוך את הניוקי בהתאם לגודל הרצוי
אפשר לקשט בפסים עם המזלג
מרתיחים סיר עם מים וקצת מלח וזורקים את הניוקי לתוך סיר ,מוצאים כשמתחילים לצוף.
בתיאבון!
ליעקבס מגוון גבינות מחלב בקר, כבשים ועזים, גבינות קשות, גבינות חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכן גבינות רכות למיניהן.
ביעקבס פותחים שולחן ומזמינים את אוהבי המטבח והאוכל לסדנאות בישול אותן מקיימים בחנות המחלבה. הסדנאות עוצבו עבור מי שאוהב לבשל ורעב למתכונים חדשים, לחובבי המנות החלביות, למפרגנים לתוצרת הארץ ולכל מי שנהנה לארח ולחלוק מנות טעימות בהכנה בעצמית. הסדנאות כשרות ומבוססות על הגבינות תוצרת המקום.
דף הפייסבוק: https://www.facebook.com/JacobsCheese
ניתן להשיג את מוצרי יעקבס ברשתות השיווק השונות, במעדניות המובחרות ובחנות מחלבת יעקבס שבכפר הרא"ה.
חנות מחלבת יעקבס ואגדת לחם במושב כפר הרא"ה 04-6251266
ימים ושעות פתיחה:
ראשון-חמישי 7:00-18:00
שישי 7:00-14:00
טלפון: 04-6251266
לכבוד חגיגות ה 20 שנה למחלבה מתקיים יריד שבועות חגיגי במושב כפר הרא"ה
ביריד מגוון גבינות: מחלב בקר, כבשים ועזים, גבינות קשות, גבינות חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכן גבינות רכות למיניהן. לחמים, חלות ומאפים טריים, עוגות, קישים ועוד. ויהיו דוכנים נוספים של כריכים וקפה, שמן זית, דבש, טעימות יין, פרחים, פירות וירקות, מיצים שנסחטים במקום, חומוס, כלים מקרמיקה, תכשיטים ועוד ועוד….