פחזניות קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו של illy
המתכון הזה טעים כל כך, ללקק את האצבעות! טעמתי אותו בסדנת קפה של illy והתאהבתי בטעם, בחידוש המרנין של מגוון האפשרויות לשימוש בקפה, למשקאות מאפים וכמובן בפחזניות קרמבל במילוי גנאש שוקולד לבן ואספרסו
העבודה אמנם ארוכה יחסית לחסרי ניסיון אבל אפילו לפעם ראשונה בחיים התוצאה בהחלט מצדיקה כל דקה של עשייה כיפית, ממש עשיית יצירה אמנותית
חומרים לבצק רבוך- של הפחזניות
150 גרם מים
150 גרם חלב
5 גרם סוכר
5 גרם מלח
130 גרם חמאה בקוביות
165 גרם קמח מנופה
270 גרם ביצים בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה –
- מרתיחים מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה. מורידים מהאש ומוסיפים את כל הקמח. מערבבים היטב ומחזירים לאש ל"ייבוש" של דקה נוספת.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עד שהתערובת מתקררת מעט. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים פחזניות. מניחים מעל הפחזניות את הדיסקים של קרמבל ואופים יחד.(בהמשך אופן הכנת הקרמבל)
- אפייה- בתנור מחומם היטב מראש ל190 מעלות. חום סטטי.
- אופים כ12 דקות ואז מנמיכים את חום התנור ל160 לאפייה מלאה, כ15 דקות נוספות.
שימו ♥ בשום אופן לא לפתוח את דלת התנור במהלך עשרים הדקות הראשונות
חומרים לקרמבל לפחזניות –
150 גרם חמאה רכה
180 גרם סוכר חום דמררה
180 גרם קמח
אופן ההכנה –
- מערבבים את כל החומרים רק לאיחוד.
- מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי דק מאד.
- מקפיאים.
- קורצים עיגולים בקוטר הפחזניה ומניחים מעל כל אחת מהפחזניות שהזלפנו ואופים
חומרים לקרם קפה עם שוקולד לבן
300 גרם שמנת מתוקה
100 מ"ל אספרסו
200 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה –
- מרתיחים את השמנת והקפה.
- מסירים מהאש ומערבבים עם השוקולד הלבן עד להמסה מלאה.
- מקררים לפחות 4 שעות.
הרכבה– מנסרים את החלק העליון של הפחזנית האפויה.
מקציפים את הקרם במהירות בינונית עד לקבלת קרם רך ויציב. מזלפים לכל פחזנית מהקרם בצורה יפה ומכסים עם ה"מכסה".
יאמי אימי בתיאבון!