אין כמו ארוחת דגים של יום שישי בערב, קבלו את מתכון הגורמה להכנה של מנה מנצחת- ללקק את האצבעות
מצרכים לקבב:
400 גר' פילה דג לבן חתוך לקוביות קטנות (לא לטחון במיקסר)
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
2 שיני שום מגורדות דק
2 כפות שמן זית
פלפל שחור גס
מלח
1 כפית גרעיני חרדל
1 כפית זרעי כוסברה
1 ביצה
אופן ההכנה:
1. קולים את התבלינים היבשים במחבת חמה כ 2 דקות
2. מערבבים את חומרי הקבב ומעבירים למקרר לעשר דקות
3. יוצרים את הקציצות בצורה הרצויה ומכניסים למקפיא לעוד עשר דקות לפני הצלייה
4. צולים על גריל או במחבת עבה עם מעט שמן זית
לחציל:
צולים על מחבת עבה או על גריל את החציל כ- 10 דקות מכל צד, עד שהקליפה נעשית פריכה מכל הכיוונים. מקררים ומקלפים.
לציזיקי:
2. מלפפונים
1 כוס יוגורט
100 גר' גבינת פטה
1 שן שום מגורדת
מלח
פלפל טחון דק
1 כפית חומץ (אפשרי)
עלי חסה או עלי בייבי לקישוט
אופן ההכנה:
1. מגרדים בפומפיה את המלפפונים. יוצקים עליהם את החומץ וממתינים כדקה.
2. מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי מעירת הפטה לתוך תערובת בעזרת מזלג או בידיים.
מסדרים בצלחת שטוחה ורחבה את בשר החציל, מניחים עליהם את הקבב ומטפטפים מלמעלה את הצזיקי.