פסטיבל ימי ענף הזית יתפרשו על פני עשרות יישובים ברחבי הגליל, בגולן ובעמקים
מהיום יום חמישי 30.10.25 ועד 22.11.25

פסטיבל ימי ענף הזית, הוותיק והמוצלח בגליל, חוזר אלינו במלוא הדרו, אחרי שנתיים. תקופת המסיק מציינת שלושים שנה של מסורת, ארומה, קולינריה, מדע, חיבורים אנושיים מרגשים בין תרבויות, משפחות ומבקרים מכל רחבי הארץ.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
♥♥♥♥♥♥♥הזדמנות נפלאה לצפות ביופיו של הגליל ולהשתתף במסע חווייתי אל הלב הפועם של מורשת החקלאות, לאתרי התיירות הקסומים, הקולינריה המגוונת, כשבמרכזי המבקרים: טעימות שמני זית איכותיים, ביקור בבתי בד אותנטיים, הופעות חיות, סדנאות, סיורי כרמים ופעילויות מהנות לכל המשפחה.

מפגש עם יצרנים מקומיים, טעמים מסורתיים לצד חדשנות בתחום קולינריה, מוצרי טיפוח ובריאות מן הטבע.
הפסטיבל מנכיח פלורליזם תרבותי עשיר עם רעות אזורית וקהילתית הפועמות יחד – אלו מרגשים אותי במיוחד ובולטים בשיאם בתקופת חגיגות עונת המסיק.

אירוע פתיחת חגיגות הפסטיבל התקיימו הערב, יום חמישי, 30.10.25 בעיר מע'אר, בנוכחות אישי ציבור, ובברכת נשיא המדינה. במע'אר יתקיימו פעילויות לאורך כל סוף השבוע.
זו לא עוד חגיגה – זו דרך חיים. טעמים, ריחות, סיפורים ואנשים, סביב עץ אחד שמאחד את כולנו – עץ הזית.
בנוסף, יתקיימו שני כנסים מיוחדים בנושא הזית במהלך הפסטיבל:
♥כנס בינלאומי בעילבון בהשתתפות מומחי שמן זית מיוון, ♥ כנס מקצועי במכללה האקדמית תל חי.

לאתר הפסטיבל והרשמה לאירועים השונים : https://zait.galil.gov.il/
פסטיבל ימי ענף הזית חוגג השנה 30, ומתקיים בהובלת הרשות לפיתוח הגליל, המשרד לפיתוח הנגב הגליל והחוסן הלאומי, ענף הזית במועצת הצמחים, אשכולות רשויות הגליל, משרד התיירות, ריסטארט לגליל מבית רוח הגליל מיסודה של רעיה שטראוס, קק"ל, תיירנים, חקלאים ושותפים רבים שחברו יחד לקיום פסטיבל משותף סביב העץ המחבר בין האדמה לאדם. בין הטבע לתזונה, בין העשייה וההשקעה לחגיגת התוצרת הנפלאה.
להמלצות על מסעדות וקולינריה לחצו
הצטרפו אלי לפייסבוק, ועקבו גם באינסטגראם כי עשרות אלפי מנויים חברים ונהנים. כבר מעל 13 שנים





