בציר 66, מסעדת בראסרי – בלב יקב תבור.
החידוש המרענן, מסעדת בציר 66 עברה מתיחת פנים, עם תפריט חדש, ת. כשרות, וצוות מלא אנרגיה ותשוקה לאוכל שכולו חומרי גלם איכותיים מתוצרת מקומית.
המסעדה בסגנון הנע בין בראסרי לדיינר אמריקאי, במובן הטוב של ההגדרה – גם ילדים יוכלו למצוא כאן אוכל, והפסטה כאן תענוג למבוגרים וגם לילדים. מיקום המסעדה במתחם היקב בכפר תבור, אטרקטיבי למשפחות מטיילות רבות, ולרומנטיקנים שבינכם.
בגוגל בציר 66 מצוינת בטווח המחירים הבינוניים. יחד עם זאת, היא אחת המסעדות המשתלמות באזור, ואם תגיעו בזמן המתאים, תנצלו את העסקית ותקבלו תמורה עוד יותר ממצוינת לכספכם. מגוון מנות ראשונות ושתייה, במחיר העיקרית, שגם הוא כשלעצמו תמורה מצוינת.
אחד המבחנים הקשים למסעדה שהפכה לכשרה הוא הפטה כבד, לפיכך זאת הייתה הבחירה הראשונה למנות הפתיחה, והמקום עבר אותה בהצלחה רבה. חסרונה של החמאה לא הורגש כלל. זאת הייתה מנה מצויינת, עם איזון טעמים מעולה ורוטב של ריבת פלפלים אדומים מלמעלה במידה שהתאזנה יפה עם הכבד הנימוך והטוסטים הקטנטנים שליוו אותו. מרענן לקבל פטה כבד עם משהו שהוא לא ריבת בצל – מרענן ומוצלח.
על האוכל מנצח השף רן שגיא ושותפו למסעדה גאנם כאיד שף אוטודידקט שהתחיל את דרכו כשוטף כלים, אך תשוקתו למטבח הביאה אותו ללמוד תוך כדי עבודה, ולפני בציר 66 שימש סו-שף ברוטנברג האגדית. את כישורי הצילחות גאנם ללא ספק מביא מרוטנברג, בשילוב כישורי בישול אשר גדלו על המסורת הדרוזית ועברו פיוז’ן בשיק אירופאי, וכבוד לחומר הגלם המקומי.
המסעדה יושבת במבנה אבן בסגנון כפרי, מקושט בגפנים, ומחלונה נשקף נוף גלילי טיפוסי.
המסעדה מגישה שלל מנות ראשונות במחירים שנעים בין 28 ש”ח לחציל קלוי בטחינת לימון וסלסל עגבניות פיקנטית, מגוון יפה של סלטים, וגם מנות קינואה ודג.
אני ובן זוגי, טעמנו את קוביות הבטטה והעדשים השחורות. מנה בטיבול ארומטי בניחוחות אסייתיים, מצטיינת באיזון טעמים נפלא בין המתיקות הטבעית של הבטטה, לבין העדשים, ומצולחתת באופן מעורר השראה ותיאבון.
למסעדה מבחר של שלוש מנות צמחוניות פסטה, קציצות טופו, קבב עדשים (שלא טעמנו, אבל הוא נראה מעורר תיאבון עם ריח מעולה מהשולחן ליד), ומנת פסטה אלי אוליו מעוטרת בשקדים. קיים מגוון יפה ואטרקטיבי של עיקריות בשריות, כולל שתי מנות דג (סלמון ומושט), מניפת פיקניה ועוד
.טעמנו את פילה הסלמון בלימון – סלמון צרוב במחבת על פילאף אורז, עם לימון כבוש ועגבניות מיובשות. בהתחלה היה חשש מסויים משילוב הטעמים הזה – זאת מנה שיד לא מנוסה במטבח יכולה לפול בה בקלות. הלימון הכבוש עלול להיות תוקפני מדי ולהעיב על הסלמון. הסלמון היה עשוי במידה מדוייקת והרוטב ממעל מתאזן יפה עם טעמי הדג ועם האורז מלמטה. המתיקות של העגבניות המיובשות ממתנת במידה מדויקת את הלימונים הכבושים.
אחת ממנות הדגל של המסעדה היא נתח בריסקט עשוי בתנור בחום איטי במשך 14 שעות, ומאחר ובריסקט הוא אחד הנתחים החביבים עלינו, היה ברור שהוא יגיע לשולחן. הנתח מצטיין בנימוחות ומתיקות, ואין דרך טובה יותר לפנק כזה נתח מאשר 14 שעות בתנור בחום נמוך. הוא נאפה אט אט ברוטב של עצמו, ולקראת ההגשה פוגש את רוטב הטריאקי. השעות הרבות בתנור מקיזות ממנו את עודפי השומנים ששזורים לעיתים בבריסקט. זאת מנה מצויינת למי שאוהב בישול איטי ומתחבר למנות בשר מתקתקות. הפירה מהווה לו מצע מושלם – וכשיושב כזה נתח על פירה, ממש ממש לא צריך להוסיף חמאה לתפוח האדמה.
הרגשנו עמוסים אך אי אפשר בלי מנה אחרונה של קפה ועוגה. מה בחרנו? תכנסו למסעדה ותטעמו, בהחלט הנאה צרופה!
מסעדת בראסרי בציר 66 המומלצת מכפר תבור.
להזמנות: 04-883-2665
כתובת: שדרות קק”ל, כפר תבו
בסמוך לבציר 66 חנות “שקד” המעולה, והמכונה ” האגוז העצבני” עם מיטב סוגי המרציפן, בשלל מני אגוזים ומתוקים ועוד הרבה דברים טובים, במיוחד לשוחרי בריאות וצמחוניים. חנות שתמיד כייף לחזור אליה, ולחזור ממנה עם שלל רב הביתה.
להזמנות: 04-676-9093 ולהשלמת הפינוק תספורת במספרת המעצב אדיר טרבלוס להזמנות: 050772258, וחנות היקב הצמודה. כשהכול נקי, ומטופח צופה לנוף הגלילי הנגלה אלינו מכל עבר.
להמלצות על מסעדות וקולינריה לחצו
הצטרפו אלי לפייסבוק, ועקבו גם באינסטגראם כי עשרות אלפי מנויים חברים ונהנים. כבר מעל 10 שנים