חכם בשמש: 5 טיולי משפחות לקיץ

Telegram
Email
WhatsApp
Facebook

הקיץ מתקרב וזה הזמן להתחיל לתכנן: להיכן כדאי לקחת את המשפחה לטייל בקיץ? איפה ישנים, אוכלים ומטעינים בדרך?

עומר שטארק

הקיץ הישראלי הוא לא בדיחה ואם מתכננים טיול עם המשפחה לחודשי הקיץ כדאי מאד לקחת את מזג האויר בחשבון, גם אם כרגע עדיין יש פה ושם ימים קרירים יותר. לפני מספר שנים יצאנו למסלול, אפילו לא ארוך או קשה במיוחד. חשבנו שמספיק להצטייד למסלול כה קליל בליטר מים לאדם. בלי להכנס לפרטים הבעייתיים יותר בסיפור בואו ונסכם – הלקח נלמד. ליטר מים לאדם לא מספיק אלא אם כן אתם בונים על לצבור חווית התייבשות ועירוי חירום, אפילו לא למסלולי לילה, אפילו אם נדמה לכם שחצי שעה ואתם שוב בקרבת שפע מים, קפה ומגוון רחב של משקאות קלים – וזה עוד בלי לדבר על הסיכון ללכת לאיבוד. אפילו למטיילים ותיקים, הסיכון קיים. כפי שהמליצו האחים וויזלי בתוכנית הרדיו שלהם – בטיחות קודם לכל. אם כבר מדברים על מלאי שתייה, על תשכחו לבדוק לפני הטיול גם את מיקום ה"ברזים" לרכב חשמלי משפחתי – עמדת טעינה לרכב חשמלי , זה שילווה אתכם נאמנה בטיול (ויגרום לחברים לקנא בגלל הוזלת העלויות). מפת עמדות טעינה לרכב חשמלי תספק לכם לא רק מיקומים בהם תוכלו להטעין את הרכב אלא גם אם סוג העמדות, ההספק, מספרן ואפילו האם הן פנויות או לא.

הבניאס, או מפל נחל חרמון

כשגדלתי כולנו הכרנו את הבניאס, אם מישהו היה אומר "מפל נחל חרמון" היינו מסתכלים עליו במבט משועשע ולא מבין. היום הנחל ידוע בשני שמותיו אבל עבורי הוא תמיד יהיה הבניאס. יש נחלים שמקורותיהם הם מעיינות, מי הנחל הזה מגיעים מהפשרת שלגי החרמון וגשמי החורף. ההליכה היא בשמורה מרובת צמחיה ומים, עם מקטע נגיש לאורך 100 מטר מהשצף הקולח כל השנה בתצורת שביל תלוי מפלדה ועץ. הולכים במעלה הזרם בין אלונים ופסלי טבע מרשימים מנטף נחלים. מעל הנחל עצמו כדאי לעצור רגע, לנשום ולהסתכל היטב סביב. ביום בהיר תוכלו לראות מנקודת התצפית כאן את מצודת נמרוד, החרמון ומורדות רמת הגולן, נוף עוצר נשימה. המסלול כולו מעגלי, קצר ונוח למשפחות: 45 דקות הליכה. שיאו הוא במרפסת עץ מעל מפל הבניאס, המפל הגדול במדינה. המים יורדים בעוצמה לאורך עשרת המטרים עד לבריכה מדהימה מוקפת ירוק של צמחייה עבותה. בדרך אל או מהבניאס תוכלו לעצור והטעין את הרכב בפאתי קרית שמונה. שתי עמדות טעינה מהירה מחכות לכם שם במינחת רחבעם זאבי, ואם אתם מחפשים מקום טוב לאכול בו בסביבה נסו את "מושבוצ" במושב רמות או את כביש 90 להמבורגרים ממש מוצלחים (גם לטבעונים). אם אתם מחפשים חוויה ייחודית עם תכנון (והודעה) מראש – אליאסמין במג'דל שמס או אצל צ'בי בשעל לטברנה יוונית באירוח ביתי גם הם מומלצים.

החצבאני, או נחל שניר

באותו אזור ממש כמו הבניאס תמצאו גם נחל נוסף ממקורות הירדן – החצבאני. זהו הארוך מבין שלושת הנחלים ומה שממש כיף בו זה שהוא מציע טיול לכל אחד. אם יש לכם ילדים מתחת לגל 6, עגלות ילדים או מתקשים בהליכה – בהחלט אפשר לבחור את המסלול הקצר לבריכות השכשוך המלאכותיות שנבנו עוד לפני פלג הנחל עצמו – נחל מונגש ומעגלי שאפשר לצלוח בחצי שעה לערך ואינו דורש כניסה למים. אם הילדים קצת יותר גדולים תוכלו לבחור במסלול המעגלי הבינוני ולהמשיך לאחר בריכות השכשוך אל הפלג עצמו ואף ללכת בתוכו כרבע שעה. נכון שתמיד אומרים נעלים סגורות להליכה במים? אז זהו, שזה נכון. לנסות ללכת בפלג בין אבנים עם קרוקס זה שילוב קטלני בין הליכה במים והחלקה על הקרח ללא מחליקים. כאן תבקרו לא רק בבריכות השכשוך אלא גם במפל הטרווטין שלאחריו תגלו מדרגות חזרה לחניון היום. המסלול הארוך אינו מעגלי והוא עוקב בסימונו אחר שביל ישראל. אם תזדקקו להטענה בדרך יש שתי אופציות לא רעות בכלל – סנדוויץ' בפינה ירוקה ומוצלת (אפילו תגלו פחי אשפה מפוזרים בדרך) או עצירה במסעדת דן על הדן שנמצאת ממש שם, על הדרך. אם אתם מתכננים הליכה במים קחו בחשבון שעוצמת הזרם משתנה וכרגע הוא עוד עלול להיות חזק למדי, בהמשך הקיץ עוצמת הזרימה תרד.

מערת עלמה

המערה העמוקה ביותר בישראל נמצאת אי שם ליד מעלות. הביקור בה מוסדר עם יתדות ומחזירי אור אז נא להצטייד בפנסים, ורצוי פנסי ראש, סוללות ספייר, להשאיר ילדים קטנים בבית (8 ומטה) ואם אתם קלסטרופוביים – תישארו בחוץ עם כל התיקים של מי שנכנס לטיול מוצל וקריר במעמקי האדמה. איך מנווטים – עוקבים אחרי החיצים מחזירי האור שלאורך הדרך: לבן פנימה, אדום החוצה והפתח הראשי מסומן בירוק. עוד לפני המעבר הצר תגיעו לאולם שנקרא מעבר הלידה, שווה להציץ בו ולקחת כמה דקות להתרשם. הזחילה כולה תיקח לכם שעתיים שלוש – אחרי מעבר הלידה תעברו במסדרון דמוקלס ואם תמשיכו קצת מעבר לשלט שמודיע על סוף המסלול (בכחול) תגיעו גם לבריכה קטנה תת קרקעית ומרהיבה. את הרכבים אפשר להחנות ליד הכניסה לריחניה ומשם להמשיך רגלית לאורך שבילי העפר למרחק של כשניים וחצי ק"מ. אם הרכב לא נמוך מדי אפשר גם להמשיך בדרך העפר עד שמגיעים לשבילי הג'יפים ומשך כבר נשאר פחות מקילומטר למערה עצמה. אם פיתחתם תיאבון על הדרך אפשר תמיד לבקר במסעדת השף  סומאק ביסטרו גלילי בצפת שצמודה למלון וילה גליליי. צפת משופעת עמדות טעינה – כדאי לבדוק מראש שהעמדות פנויות.

עין נזם – עין חנזיר

בריכה פראית ברובה בטבע של מים מליחים ועמוקים עם סככת צל ושולחנות פיקניק – מי צריך יותר מזה? עין נזם נמצא בעמק המעיינות והוא בין המוכרים פחות מבין מעיינות האזור. ומגיעים אליו בכביש גישה בסמוך לקיבוץ שדה אליהו. אם הרכב צמא, אפשר להטעין אותו בעפולה ברחוב יצחק רבין 18, ואם אתם רעבים ושכחתם את הצידנית בבית תמיד אפשר לקפוץ לקימל בגלבוע למרגלותיו של הר תבור ולהתענג על מסעדת שף של שאול בן אדרת או אם הגעתם מוקדם לקפוץ לחומוס יעקב בעפולה שהחומוס והפלפלים שלו הם אגדה בקרב תושבי האזור אבל ראו הוזהרתם – הוא מוכר מה שיש וסוגר אז תגיעו לפני אחד וחצי בצהריים, ליתר בטחון.

נחל חווארים

אפשר לטייל בקיץ לא רק בצפון, אפילו בדרום הלוהט אפשר, למשל בנחל חווארים. מה שהופך את הטיול הזה לכל כך מוצלח לקיץ זה העובדה שהזמן האידיאלי עבורו הוא לאחר רדת החשיכה בלילות ירח מלא. האור המשתקף מקירות הנחל כבר יאירו את דרככם (אבל ליתר בטחון קחו אתכם פנסים). המסלול לא קשה וגם לא מעגלי וישנה סיבה נוספת לבחור דווקא בלילות ירח מלא – רשות הטבע והגנים מעמידה שמירה בחניון סרפנטינות ואז אתם יודעים שגם הרכבים שהשארתם שמורים.

נחל חווארים נמצא ממש סמוך למדרשת בן גוריון. להטעין את הרכב תוכלו או בשדה בוקר או אם שם תפוס – יש גם עמדות טעינה במצפה רמון. אם אתם חובבי גבינות ובמיוחד של עזים, קורנמל תתאים עבורכם, ואם אתם סתם רעבים תמיד אפשר לקפוץ לבוטקה בקדש ברנע.

קיץ חם וכשחם צריך להתקרר – בין אם תלכו על מסלולי מים, מסלולי לילה או טיולים תת קרקעיים תצליחו לשמור על חום גוף תקין, אפילו בחום הישראלי.

אוהבים את הכתבה? שתפו אותה עכשיו:

Facebook
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?…
הצטרפו גם לאינסטגרם!

עקבו אחרינו גם בערוץ היוטיוב שלנו:

Israel lifestyle news magazin 4u