מתכון פילה דניס עטוף בעלי מנגולד ברוטב יין לבן חמאה ולימון

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
WhatsApp Image 2023-05-22 at 12.57.27

פילה דניס עטוף בעלי מנגולד ברוטב יין לבן חמאה ולימון. מנה זוגית של אהבה.

על המנה הזו חלמתי והמציאות עלתה על כל דמיון. שילוב הטעמים יוצר תחושה של שלווה ואהבה. הכנתי את המנה לדינר עם בן זוגי. ערב רומנטי באמצע השבוע. יין לבן. פוקאצ’ה.מוסיקה רקע נעימה. שלווה.

החיים הם רגעי אושר קטנים.

לחצו למעבר לסרטון הכנה של המתכון

 

2 פילה דניס (או כל דג אחר שאוהבים)

4 עלי מנגולד

מלח

פלפל שחור גרוס

2 שום פרוס דק

פרוסות דקות של 1 לימון

טימין

שמן זית

 

לרוטב

10 עגבניות שרי מחוררות

4 שום פרוס לעיגולים

1/2 לימון חתוך לפרוסות דקות ולרבעים

1 פלפל צ’ילי אדום חריף חצוי

1/2 לימון קטן סחוט

1/2 כוס יין לבן

5 כפות מים

1 כף כפות שמן זית

20 גרם חמאה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

3-4 עלי טימין טרי

מלח גס

 

חולטים את עלי המנגולד במים חמים במשך כ- 5 דקות. מעבירים למסננת.

מניחים על עלה המנגולד את הפילה. מוסיפים את השום הפרוס על כל הפילה ולאחר מכן מלח ופלפל. מעל מניחים 2-3 פרוסות לימון דקות דקות (תלוי בגודל הפילה שלנו), עלי טימין (עדיף ללא הגבעול) וזיגוג קל של שמן זית. סוגרים את הפילה עם 2 עלי מנגולד.

לרוטב- מקפיצים את עגבניות השרי (לא לשכוח לחורר) במחבת עם כף שמן זית. לאחר 2-3 דקות יש להוסיף את החמאה ולצרוב את העגבניות  2-3 דקות. להוסיף את השום, הצ’ילי ופרוסות הלימון. לערבב ולתת ללימון לספוג את הטעמים של החמאה.

להוסיף את היין הלבן ולאחר מכן את הלימון הסחוט, מלח, פלפל, טימין ו- 5 כפות מים.

להעביר את הרוטב המהמם שלנו לתבנית אפייה יפה ולהניח מעליו בזהירות את הפילה העטוף במנגולד. לפזר מעל מעט מלח גס. להכניס לתנור ל 150 למשך כחצי שעה ומדי פעם לזגג מהרוטב על הדג העטוף.

המנה שלנו מוכנה כאשר הרוטב סמיך ועלי המנגולד צרובים ויפים.

להגיש בצלחת יפה.

בצד הדניס ניתן להכין פוקאצ’ה קלה ומדהימה. למתכון – לחצו על הלינק

למזוג יין ולהנות מכל ביס.

יום של אהבה.

שלכם “לימור – food&wine”  כתבת מדור המתכונים, ב 106il מגזין הלייף סטייל. food@wine

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים