מתכון מאפה טורקי במילוי תרד וגבינות

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
גוזלמה

לקראת חג שבועות… קבלו מתכון ייחודי לגוזלמה מאפה טורקי במילוי תרד וגבינות, קל פשוט ומושלם !!

תתכוננו להתאהב. מאפה דק דק דק במילוי תרד גבינות ולימון, כמובן שאפשר למלא בכל מילוי שרק חולמים ואוהבים-  פסטו, עגבניות מיובשות, ממרח ארטישוק ועוד ועוד. אבל אמרנו חג השבועות בצעדי ענק לקראתנו, המתכון כאן למילוי תרד וגבינות.

המצרכים: 

2 כוסות קמח לבן
1 יוגורט
1 כפית שטוחה מלח
2 כפות חלב

לחצו לצפות בסרטון ההכנה של הגוזלמה  המאפה הטורקי שלנו

למילוי א’
עלי תרד (1-2 שקיות)
1 בצל סגול לחצאי עיגול
80 ג’ פטה
80ג’ בולגרית (או כל גבינה אחרת שאוהבים)
1/2 כפית גרידת לימון
1/2-1 כפית לימון סחוט
מלח, פלפל, צ’ילי

למילוי ב’
ממרח פסטו/ממרח עגבניות מיובשות
עלי זעתר
פטה/בולגרית מפוררת

להכנת הבצק– לערבב את הקמח, היוגורט והמלח במשך 4-6 דקות.

להוסיף לתערובת 2 כפות חלב ולערבב במשך כ- 4-5 דקות, לערבב עד היווצרות בצק אחיד (סבלנות..)

להניח את הבצק למנוחה במשך 30-60 דקות.

ליצור מהבצק גליל ולחתוך לפרוסות דקות  (ראו בסרטון).

למרוח על המשטח מעט חמאה מומסת ולרדד כל עיגול בצק עד היווצרות בצק דק-דק ושקוף (לא לפחד אם נוצרים חורים.. זה לגמרי בסדר ואפילו רצוי).

להניח במרכז הבצק מעט מהתערובת ולעטוף את הבצק שלנו עם סביב הבצק הנותר, לאחר מכן לרדד בשנית ובעדינות עם מערוך ליצירת מאפה דקיק.

למרוח במחבת מעט (!!) חמאה, ולטגן את המאפה משני הצדדים, במשך 4-5 דקות.

תתחילו להתמכר וליהנות מכל ביס. בתאבון!!!

שלכם “לימור  אוכל בצבעים” כתבת מדור המתכונים, ב 106il מגזין הלייף סטייל . food@colors

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים