קבלו מתכון למפה בצק "עלים" שהןא גם קיטוגני, גם ללא גלוטן, וגם דל פחמימה, בפיתוח עדי גבירצמן.
רמת קושי: קל . זמן הכנה לקולרבי: שעה וחצי . זמן הכנה למאפה: 30 דק'
מצרכים לבצק עבור 6 יח' :
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1.5 כוסות קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
1 כפית קסנטן גאם
1/2 כפית מלח
מצרכים לתוספות:
1 קולרבי אפוי ופרוס
1 כף שמ"ז
50 גרם גבינת פטה מגורדת
3-4 ענפי טימין טריים
מלח גס/פלפל, לפי הטעם
הכנה-קולרבי אפוי:
- לקלף קולרבי, ולעטוף אותו במרובע של נייר אפייה מעל נייר אלומיניום (כלומר נייר האפייה מונח מעל נייר האלומיניום וביחד שניהם עוטפים את הקולרבי).
- להכניס לתנור בחומם מראש ל-200C למשך שעה וחצי לפחות, עד שהקולרבי רך ומזלג ננעץ בו בקלות.
- לצנן במשך כשעה, ולפרוס בעדינות לפרוסות דקות בעובי של כ-2 מ"מ.
אופן הכנת הבצק:
- לחמם תנור ל-180C.
- בקערה בגודל בינוני שמתאימה למיקרו להמיס את המוצרלה.
- להעביר את המוצרלה המומסת למיקסר (אפשר לערבב גם ידנית) ולהוסיף תוך כדי ערבוב במהירות בינונית את הביצה.
- להוסיף לתערובת את הקמח שקדים, הקסנטן גאם והמלח ולערבב עד שמתקבלת תערובת בצקית שנראית "משויישת" (כמו שיש).
- לאסוף את התערובת הבצקית לכדור של בצק, להניח את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה ולרדד למלבן בגובה של כ-1/2 ס"מ.
- בעזרת סכין או גלגלת לחיתוך של פיצה לחתוך את הבצק ל-6 מרובעים שווים ולהעביר אותם אל תבנית תנור עם נייר אפייה מעל.
- לקפל את הקצוות של כל מרובע בצק משני הצדדים לאורך. במרכז של כל מרובע להניח 3-4 פרוסות של קולרבי אפוי ולהכניס לתנור לאפייה של 12 דק', עד לקבלת הזהבה קלה של הבצק.
- להוציא את התבנית מהתנור ובעזרת תרבד להפוך את המאפים כשהקולרבי יהיה מונח עכשיו מעל נייר האפייה. להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-7 דק'.
- להוציא מהתנור ולפזר מעל כל מרובע בצק מעט גבינה בולגרית ועלי טימין. להחזיר לתנור להמשך אפייה של כ-3-4 דק'.
- להוציא מהתנור, לתבל ולזלף מעל מעט שמ"ז. להגיש חם או חמים.
*ניתן לאחסן בקירור במשך 2-3 ימים.
המתכון בפיתוח ואדיבות עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן מ-התפריט.
יח"צ: מירי חיון, המלצה של רות, מתכון השבוע.
מעוניינים בהמלצות על מתכונים נוספים?
הצטרפו אלי לפייסבוק, ועקבו גם באינסטגראם כי עשרות אלפי מנויים חברים ונהנים. כבר מעל 10 שנים