מתכון לחם ללא גלוטן

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
לחם גרעינים ארוך-ללא-גלוטן-צילום-עדי גבירצמן

עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, מציעה מתכון מושלם, ובעיתוי נפלא לחג השבועות

מתכון ללחם גרעינים ארוך מבצק גבינה, ללא גלוטן.

היזהרו לחם ממכר!!  טעים וקל להכנה. זמן הכנה: 60 דק’

למתכון 2 יחידות גדולות. מצרכים:

בצק:

170 גרם מוצרלה מגורדת

5 כפות חמאה

2 כוסות + 2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת שום

1 ביצה

למילוי : 50 גר’ גבינה בולגרית שמנה, 1-2 כפות זעתר

לציפוי: ביצה, טרופה, 1/3 כוס תערובת גרעינים (חמניה, דלעת, שומשום)

מתכון קינוחי כוסות ללא גלוטן , מתכון מאפה בצק עלים-ללא-גלוטן

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל-170C.
  2. להמיס בקערה שמתאימה למיקרו מוצרלה עם חמאה.
  3. להוסיף לקערה ביצה ולערבב במהירות. להוסיף 2 כוסות קמח שקדים, אבקת אפייה ואבקת שום.
  4. לערבב הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה.
  5. להוסיף 2 כפות קמח שקדים וללוש את הבצק.
  6. לרדד את הבצק בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה.
  7. לחצות עם סכין את הבצק במרכז (אורכי).
  8. במרכז כל “חצי” להניח פרוסות גבינה בולגרית לאורך מרובע הבצק ולפזר מעל זעתר.
  9. לקפל את הבצק סביב הגבינה באופן שבו כל המילוי יהיה עטוף בבצק (מזכיר במראה גליל שטוח/ג’חנון).
  10. למרוח ביצה טרופה מעל כל גליל בצק ממולא ולפזר מעל את תערובת הגרעינים. לעשות את אותה הפעולה בשני הצדדים, עליון ותחתון של המאפה.
  11. להכניס לתנור למשך 18 דק’, להוציא ולהפוך בעדינות לצד השני בעזרת תרבד. להכניס לתנור ל-5 דק’ נוספות, עד שהמאפה משחים מכל צד ונראה מוכן.
  12. אפשר להגיש חם/קר.

 

להמלצות על מתכונים נוספים לחצו

הצטרפו אלי לפייסבוק, ועקבו גם באינסטגראם כי עשרות אלפי מנויים חברים ונהנים. כבר מעל 10 שנים.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים