מתכון לחם פורים מרוקאי מסורתי “נגולה” tangult

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
צילום לי שנהב, לחם מרוקאי

לחם נגולה, מסורת מרוקאית לאפייה בחג פורים ואני מאמצת, מעבר לעריכת ארוחה חגיגית לחלק דמי פורים ולהעניק משלוח מנות.

במרוקו, למיטב ידיעותיי, בדיוק כפי שנהגו לחלק לילדים (‘הקראדה’) אפו יהודי מרוקו  לחם מיוחד בשם ‘נגולה’ – לחם הטומן במרכזו ביצים קשות ואותו אכלו בסעודת החג.

לי שנהב, מומחית למרוקו ולטיולי בוטיק מרוקו דיילי – MOROCOO DYALEE מציינת: המיתולוגיה גורסת כי הביצים מסמלות את עיניו של המן הרשע וכשאנו תולשים אותן מתוך הלחם ואוכלים אותן, כאילו ניקרנו את עיניו של המן הרשע. ויש הגורסים שהביצה מסמלת לידה מחדש והמשכיות, על אף הרצון של המן להשמיד את היהודים. נהוג להציב מספר ביצים בלחם כמספר הילדים במשפחה ומכאן גם כנגד ולהגנה מ”עין הרע”.

קבלו את המתכון לנגולה אישי, מקורי ומסורתי טעים באדיבות לי שנהב, המומחית למרוקו, שמחזירה אותנו למקורות בטיולי בוטיק מרוקו דיילי – MOROCOO DYALEE שבבעלותה. 

המצרכים הנדרשים לכ-3 לחמים גדולים או 8 לחמניות  

1 ק”ג קמח

50 גרם שמרים/ 2 כפות שמרים.

1 כוס סוכר (140 מ”ל)

חצי כפית מלח.

כוס שמן (כ-120 מ”ל)

3 כוסות מים (450 מ”ל)

כף זרעי שומר.

ביצה להברשת הבצק.

ביצים שלוקות במים רותחים (כ-3-4 דקות) לפי מספר הילדים

המלצות: ניתן להוסיף לבצק גרגירי אניס. להוסיף שקדים שלמים מעל הבצק.

אופן ההכנה: שמים בקערת מיקסר (או בקערה אחרת) את הקמח, השמרים, המלח, השומר והסוכר ומערבבים יחד. לאט, לאט מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים, את השמן ויתרת המרכיבים  עד לקבלת בצק רך, חלק ולא דביק.

מניחים את הבצק להטפחה בערך חצי שעה עד להכפלת הנפח. מוציאים את הבצק, לשים אותו מעט ויוצרים צורה של כיכר עגולה או לחמניות. כל צורה אחרת שתאפשר הכנסה של ביצה לתוך הבצק ומשאירים מעט מהבצק לסגירת רצועות מעל הביצה.

לאחר יצירת הכיכר או הלחמנייה מכניסים את הביצה השלוקה, מברישים את החלק העליון של הבצק בביצה, סוגרים את הביצה בשתי רצועות דקות בצורת X .

מתפיחים לעוד 20 דקות נוספות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות  למשך 35 דקות (עד להזהבה)

תודה ללי שנהב, מומחית למרוקו ולטיולי בוטיק מרוקו דיילי – MOROCOO DYALEE חג פורים שמח!! 

יח”צ: מירי חיון יחסי ציבור וייעוץ תקשורתי  למתכונים נוספים לחצו 

לטיפים והמלצות לצרכנות  נבונה לחצו

הצטרפו אלי לפייסבוק, ועקבו גם באינסטגראם כי עשרות אלפי מנויים חברים ונהנים. כבר מעל 10 שנים.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים