המתכונים של ארז קומרובסקי

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

סדנת פיצות עם השף-אופה המוביל מתקיימת היום לצורך השקת קמח המותג סוגת על המדף, ואנחנו נהנים. 

מתכון בסיסי להכנת בצק קסם לפיצה. חומרים ל-6 מאפים:

1 קילו בצק פיצה שמרים “סוגת” + קמח פסטה או קמח רגיל לקימוח
620 גרם (כ-1/2 2 כוסות) מים ברז
1/2 1 כפות שמן זית

אופן ההכנה: לשים את הקמח עם המים במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה או בקערה ידנית.

מוסיפים שמן וממשיכים ללוש כדקה. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון (לא נצמד) ומתפיחים כ-15 דקות.

מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומעבירים למשטח מקומח. מכסים בניילון ומתפיחים 45-60 דקות.

“פיצה של חורף – ירוקים זה אני”, מציין השף ארז קומרובסקי 

פיצה של אלוף הבצק, ארז קומרובסקי עם קמח סוגת החדש.
צילום:  מסדנת הבצקים של השף האלוף ארז קומרובסקי עם קמח סוגת החדש.

חומרים ל-3 פיצות

לרוטב:
2 כפות קמח רב תכליתי “סוגת”
20 גרם חמאה
500 מ”ל שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט מגורר
לעלים:
2 צרורות עלים ירוקים עונתיים כמו תרד טורקי, חוביזה, מנגולד – שטופים היטב
מלח גס
1 בצל קצוץ
שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס200 גרם גבינת פקורינו/ פרמזן, מגוררת
200 גרם מוצרלה פרסקה

אופן ההכנה:

מעבירים את הקמח לסיר קטן ומשחימים אותו מעל להבה בינונית-נמוכה. מוסיפים חמאה ומערבבים לקבלת רביכה. יוצקים לסיר את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד להסמכה. מסירים מהאש, מוסיפים מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט ומערבבים.

מחממים תנור ל-250 מעלות ומניחים אבן אפייה או תבנית בשליש התחתון של התנור.

קוצצים את העלים הירוקים, מוסיפים מלח גס ומערבבים. מעבירים למסננת להגיר נוזלים. סוחטים היטב.

בינתיים מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים שום כתוש ומערבבים. מעבירים לקערה יחד עם העלים הסחוטים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

מרכיבים את הפיצות: מרדדים כל כדור בצק לעלה פיצה, מורחים עליו מהרוטב הלבן, מפזרים מתערובת העלים הירוקים ומפזרים את הגבינות מעל.

מעבירים לאבן או לתבנית שבתנור ואופים 8-9 דקות.

סדנת שף, באדיבות המותג סוגת לרגל השקת קמח
סדנת שף, באדיבות המותג סוגת לרגל השקת קמח

סמבוסק כמו של חורפיש אבל של מתת / ארז קומרובסקי 

חומרים ל-3 מאפים

6 עגבניות בשלות, רצוי מזן “מגי”
2 פלפל אדום מתוק, רצוי מזן שושקה
1 חציל בלאדי
1 פלפל אדום חריף
2-3 שיני שום כתושות
מלח
שמן זית
250 גרם גבינת קשקבל כבשים איכותית

פיצה של אלוף הבצק, ארז קומרובסקי עם קמח סוגת החדש.
פיצה של אלוף הבצק, ארז עם קמח סוגת החדש.

אופן ההכנה: מניחים רשת מעל להבת הגז ושורפים את הירקות עד שהקליפה שלהם משחירה לחלוטין. אם אין להבה – מחממים תנור על 250 מעלות במצב טורבו גריל ומניחים את הירקות על תבנית בחלק העליון ביותר של התנור.

מחממים תנור על 250 מעלות ומניחים אבן אפייה או תבנית תנור בחלק התחתון של התנור.

מקלפים את הירקות הצלויים וקוצצים.

מחממים שמן זית במחבת רחבת ומבשלים את הירקות הקצוצים עד שהנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שום כתוש ומלח ומערבבים.

מרדדים כל כדור בצק לעלה דק, מורחים במחית הירקות המבושלים ומפזרים קשקבל מגוררת.

מעבירים לאבן או לתבנית שבתנור ואופים במשך 8 דקות. מוציאים, מקפלים לחצי לצורת סמבוסק ואופים דקה נוספת.

כלים: מיקסר – מומלץ, אפשר גם ללוש את הבצק בקערה בידיים, רשת לשריפת הירקות מעל להבה (לחילופין אפשר לצלות את הירקות בתנור), מחבת וכף עץ, קרש חיתוך וסכין
מערוך, סיר קטן, מסננת, אבן אפייה או תבנית תנור.

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים