"עקורים" התערוכה שלא תשאיר אתכם אדישים, גם אם התאמצתם לברוח משיח התקשורת, בנושא הקורונה.
במוזיאון ינקו דאדא, נפתחה תערוכה חדשה, בועטת, עצמתית.
תערוכה שיצירותיה מעוררות מחשבה וחרדה לגבי העתיד הלא נודע. יצירות המציגות לצופים זיכרונות מהטרגדיה האנושית ההיסטורית, ומנגד עיסוק ושחרור חרדות מפליטות, עקירה והגירה של האומנית סימה לוין. ביטוי אישי, הבעת רגשות בצבעים, קווים וצורות. טביעת היד של האומנית עם תוצרי מחשב רהוטים בטכנולוגיה מתקדמת. יצירות שבין המופשט לראליסטי, בין המציאות הממשית לדמיון.
להצטרפות לזום כאן >>> |
היצירות של האמנית סימה לוין (62) מורה לעיצוב גרפי, בוגרת לימודי אמנות במולדוביה, ולימודי אמנות בויצו חיפה, מהגרת מה"דור וחצי," הן פוסט מודרניות.
התערוכה שופכת זרקור לנושא מורכב וטעון: פליטים, עקורים ומהגרים. האומנית סימה לוין מבקשת לעורר תשומת לב למהות הפליטות.
הפליטות מתארת צורת קיום אנושי המתאפיינת בבריחה ועזיבת הבית – המרחב האישי המוגן ומהמרחב החיצוני המוכר של המולדת, בגלל חרדה מאיבוד הערכים, החירות האישית, והכלכלית, הנתונים בסכנה. הפליטות הבלתי צפויה, גורמת ליציאה חפוזה, בחוסר כול למסע ההישרדות, אל יעד לא ברור ואל עתיד לוקה בערפל. הפליט נתון לחסדי האנשים באזורים שפוגש, מבחינת חוקים, ונורמות מהמדינות שאליהן הוא נמלט.
הגל-האדום, עקורים, תערוכה, סימה לוין, מוזיאון ינקו דאדא
היצירות נעות בין כמה מדיומים ואמצעים אמנותיים: ממדיה מחשב דיגיטלית מתקדמת לרישום ידני מסורתי, וחזרה למדיה הדיגיטלית, מהם הגיעו הדימויים האפוקליפטיים, לכדי יצירה ייחודית וחדשנית, המשלבת בין מדיום המסורתי, השזור בעברה, למדיה הדיגיטלית המבטא את התמחותה העכשווית.
התערוכה תחל ב במוזיאון ינקו דאדא יום שישי 31 ביולי בשעה 11:00
התערוכה תימשך עד 30.9.20 אוצרת התערוכה: רינה גנוסוב להצטרפות לזום כאן >>>
"עקורים" הינה תופעה עכשווית כלל עולמית, מיליוני פליטים, עקורים ומהגרים מוצאים את עצמם מהגרים או נאלצים להימלט מארצותיהם, עקב משברים מדיניים, מלחמות, משבר אקלים, רעב ועוני ו"מגיפת" הקורונה, המכה באזורים רבים ובלתי נודעת. הקורונה "הברבור השחור" הסוחף עמו שינויים רבים, בלתי צפויים. הכי אקטואלי לתקופת הקורונה. להצטרפות לזום כאן >>>
סימה לוין לוקחת דימויים המציגים הרס וחורבן, אלו שהופיעו בתקשורת ההמונים, מכל מני מקומות בעולם, מפרקת אותם מהקשרם הלוקלי, ובונה מחדש את הדימויים של הרס, וחורבן הנוגעים בכולם. אוניברסליים, חוצים גבולות, על זמניים.
התיאורים מעוררי החמלה של הפליטים ה"בודדים" האחרים, ממחישים את יכולתם להיות כל אחד ואחת מאיתנו. מראות החורבן, שכול, גלות, פליטות והגירה שזורים וחרוטים עמוק בהיסטוריה של היהודים. בשנים האחרונות, ישראל בעצמה הפכה ליעד מועדף לאלפי פליטים, שמצאו בה מקום מוגן ובטוח למקלט.
התערוכה במוזיאון ינקו דאדא נפתחת מ 31 ביולי, מחר, יום שישי בשעה 11:00 ותימשך עד 30.9.20
אוצרת התערוכה: רינה גנוסוב להצטרפות לזום כאן >>>
סימה לוין היא אמנית רב תחומית שיוצרת בסוגי מדיה שונים – ציור, רישום, תחריט, הדפס, פיסול ומיצבים בחומרים שונים: נייר, זכוכית ומתכת, עיצוב גרפי ורישום. יצירותיה נקשרות לאישיותה המורכבת מזיכרון אישי, משם לתרבות הכאן, העבר מול העתיד. הישן והחדש, הנודע והלא נודע, בדומה ליצירותיה.
"לא זוכרת את עצמי בלי ציור ובלי עיפרון ביד" מציינת בפניי האומנית.
סימה לוין בת יחידה, למהגרים יוצאי מולדוביה ברית המועצות לשעבר. הוריה וקרוביה היו עקורים במשך 4 שנים. במלחמת העולם השנייה ברחו מהנאצים לארצות שכנות, נעו ממקום למקום. כך שבעצם, היא בעצמה מרגישה בישראל: "לא רומניה בעניי עולי רומניה, ולא בדיוק רוסיה בין ה"רוסים" וגם לא צברית שנולדה בישראל. להצטרפות לזום כאן >>>
בראיון עם האומנית אני סקרנית לדעת מהן החוויות שיש לה מהוריה לגבי המלחמה והעקירה, אך סימה לוין מסכמת במשפט אחד את תשובתה: "הוריי לא דיברו על כך. בילדות לא קבלתי חופש או אישור לצפות בסרטי מלחמה או מתח, אך ברור שזה בה מתוך רצון להגן עליי" האמנית התייתמה מאם מגיל 16, למדה בקישניב ובמכללה לאומנויות רפין. בגיל 17 עלתה לישראל עם אביה איזו(איציק), וכיום סימה אם ל 4 ילדים, וסבתא ל 7 נכדים, המתגוררת בעמק. מעל לפסיפס המציאות המיוצגת באומנותה, מרחף עולם שלם של פנטזיה, דמיון, ורגישות.
התערוכה "עקורים" של האמנית סימה לוין מחליפה זמנית תערוכת יחיד שלה בנושא פליטות והגירה, שאמורה הייתה להיות מוצגת במוזיאון ינקו- דאדא בימים אלו, אך פתיחתה נדחתה עקב ההתפרצות המחודשת של מגפת הקורונה. להצטרפות לזום כאן >>>
התערוכה "עקורים" אקטואלית לתקופה זו, ההסגר בעקבות נגיף הקורונה. מעוררת רגשות על האחר, השונה והשווה.
אתר המוזיאון – www.jancodada.co.il
להרשמה והצטרפות ואירוע הפתיחה: להצטרפות לזום כאן >>>
שעות הפתיחה במוזיאון ינקו-דאדא: ימים א' – ה' בשעות 10:00 – 15:00
יום ו' וערבי חג בשעות10:00 – 14:00
שבתות וחגים בשעות 10:00 –15:30
מחיר כניסה: 24 ₪ למבוגר; הנחות לאזרחים ותיקים, ילדים, חיילים ועוד
מוזיאון ינקו-דאדא,כפר האמנים עין הוד, ד"נ חוף הכרמל 30890. טל': 04-9842350 לשיחה עם האומנית: 054-4642214
מקורות:
בודריאר, ז'אן. "רוח הטרור" תל-אביב: רסלינג, 2004.
טאלב, ניקולב, נסים. "הברבור השחור," תל-אביב: דביר, 2009.
דקל, טל. "נשים והגירה," תל אביב: הקיבוץ המאוחד 2013.