ברכות לזוכה בפיסול, בביאנלה פירנצה לאניטה בירקנפלד
אוצרת הראשית של הביאנלה: דר' מלני זפרינו.
הפרס השני בקטגוריית הפיסול לאמנית הישראלית, הוענק לאניטה בירקנפלד, שהתמודדה עליו מול 45 אמנים.
מתוך התערוכה "יוצאת מהמודה"
התחרות קימת מאז 1997 ונערכת אחת לשנתיים. הביאנלה לאמנות עכשווית של פירנצה נחשבת לאירוע אמנות בינלאומי רחב היקף. מאות עבודות של אמנים מ-76 מדינות שונות, במטרה לייצר דיאלוג בין תרבויות ועמים שונים.
התחרות הבינלאומית של הבינאלה על שם 'מדיצ'י הנודע, מנהיגה של פירנצה הרנסנסית מהמחצית השנייה של המאה ה-15 ,פטרון האמנויות בקטגוריות אמנותיות מגוונות כמו: רישום וקליגרפיה, ציור, מדיה מעורבת, פיסול, קרמיקה, טקסטיל, תכשיטים, צילום, מולטימדיה, וידאו ארט ומיצג.
המהדורה ה-12 של התחרות כדי לעודד יצירה ולהעניק במה ליוצרים. צוות שופטים מורכב מחוקרי אמנות, היסטוריונים ומבקרים מכל העולם.
הפסלת אניטה בירקנפלד עוסקת ביצירה עכשווית וחיבור בין אמנות לאופנה, דימויי גוף נשי וביחס בין גוף, צורה וחומר. הפסלים שלה עשויים מחומרים שונים כמו ברונזה, פולימר, אפוקסי, בטון וחימר.
יצירותיה מספרות את קורות חייה שמכילים טרגדיה משפחתית, אבדן ביתה הוביל אותה לתרפיה באמצעות יצירה האמנותית, בה מצאה פורקן לכאבה.
עבודותיה מבטאות קשר בין גוף-בגד-פסל והתמודדות עם האובדן והגעגוע, לצד היופי שהיא מוצאת בחיים. הפסלים האבסטרקטיים שלה מציגים סגנון מינימליסטי, קווים מופשטים על דימויי גוף, כמו הפסל של מעיל ללא גוף חי פיזית. המשחק בין היעדרות לנוכחות, חלק מהתמודדות של האובדן שאינו נוכח יותר בגופו, אך דמותו ממשיכה להתקיים בתודעת הקרובים . פסליה הם עדות לקשר ההדדי בין מה שהיה לבין מה שלא יחזור. בירקנפלד מצליחה לתעל את הצער שלה ליצירה אמנותית ואסתטית שופעת יופי וחיוניות.