קציצות דגים לחג פסח בנוסח צ'רלי פדידה שף רשת יינות ביתן
קציצות דגים ברוטב זיתים סורים. פלפלים וכוסברה.
מתכון ל 6 סועדים, כשר לפסח.
מצרכים לקציצות: כף וחצי קמח מצה, 1 ביצה, ¼ צרור פטרוזיליה, ¼ צרור כוסברה, ½ כפית פפריקה, ½ כפית מלח
½ כפית כמון, ½ כפית כורכום, 250 ג' דג נסיכת הנילוס, ¼ כפית פלפל שחור
½ כוס שמן מעורבבת עם 1 כפית פפריקה מתוקה |
אופן הכנת הקציצות:
משרים נתח דג בקערת מים ומלח למשך כ 10 דקות כדי להוציא את ריחו החזק של הדג, שוטפים מתחת למים זורמים ומיבשים בנייר סופג
טוחנים את נתח הדג במכונת טחינה עם פטרוזיליה וכוסברה, מעבירים ל קערת ערבוב ומוסיפים את ביצה, קמח מצה ותבלינים, מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה, מהמסה יוצרים כ 12 קציצות ומניחים במקרר למשך 15 דקות.
אופן ההכנה: הרוטב עליו מניחים את קציצות הדג….
בסיר בקוטר 30 ס"מ וגובה כ 5 ס"מ מניחים את הפטרוזיליה, כוסברה, גמבה, פלפל חריף זיתים שבישלנו מראש כדי להוציא את מרירותם, עגבנייה, שום, רסק עגבניות ממלאים את הסיר עם 2 כוסות מים, מוסיפים תבלינים, שמן פפריקה ומערבבים היטב
מדליקים אש בינונית ומרתיחים את הרוטב, מנמיכים להבה מנמיכים להבה ומוסיפים את קציצות הדג ומבשלים בסיר עם מכסה למשך כ 20 דקות.
מומלץ לאכול עם חלה טרייה
רוצים אוכל מוכן לחג? היכנסו לרשת יינות ביתן!