מתכון ניוקי סלק עם KTC גהי, 106il מתכון השבוע
ניוקי סלק בחמאת הגהי- חמאה מזוקקת טהורה- פשוט, קל להכנה, נעים לחיך וטעים עד מאוד!
רכיבים
- חבילת ניוקי בוואקום
- 2 סלקים מבושלים מראש חתוכים לקוביות
- חצי כוס יין לבן איכותי
- 10 עלי בזיליקום
- 5 כף KTC גהי
- 5 כפית אגוז מוסקט
- 10 אגוזי מלך
אופן ההכנה
מבשלים את הניוקי לפי ההוראות על האריזה,
במחבת נפרדת מבשלים את הסלקים בגהי כ-5 דקות ולאחר מכן
מוסיפים את אגוזי המלך לעוד כ-2 דקות ערבוב.
מוסיפים בהדרגה את היין הלבן ומבשלים כ-10 דקות
או עד שהיין מצטמצם, מוסיפים רצועות בזיליקום ואגוז מוסקט טחון.
אפשר להגיש עם גבינה כחולה\פטה ולקשת עם עלי בזיליקום.
____________
גהי (סמנה) Ghee – חמאה מזוקקת טהורה
"הגהי היא מתוקה בטעם ומצננת באנרגיה שלה, מחדשת נעורים וטובה עם העיניים והראייה, משפרת את העיכול ומעניקה ברק ויופי, מגבירה את הזיכרון ואת הסיבולת הגופנית, מעלה את האינטלקט ומקדמת חיים ארוכים. הגהי היא אפרודיזיאק (מעוררת תשוקה) ומגנה על הגוף ממגוון מחלות" בהאוואפרקאשה 6.18.1 (ציטוט מתוך כתב קודש הינדי מהמאה ה-16)
הגהי היא בעצם חמאה מזוקקת, אשר השומנים שבה מופרדים ממוצקי החלב בתהליך זיקוק, כך שנוצרת משחה המכילה שומנים טובים ובריאים ולרוב וכמעט וללא לקטוז, בעלת חיי מדף ארוכים שגם האריזה האיכותית עוזרת לשמר.
חמאת הגהי מושלמת גם לבישול ולטיגון וגם כתחליף לחמאה ולשמן אחר, מלבד הטעם הנפלא שהוא נותן למנה, הגהי מתעשנת בטמפרטורה גבוהה מאד (260°), יותר משמן זית, קוקוס או כל שמן בישול אחר וכמעט שאינה מתפרקת בבישול ואינה מייצרת רדיקלים חופשיים אשר ידועים כמזיקים לגוף.