תפוחי עץ, הפרי האסור והבריא, 106il בריאות ותזונה
תפוח עץ-הפתרון הטבעי לכולסטרול שמתחרה בסטטינים
מאת: לוטי זילברמן מהנדסת כימיה תואר שני
סובלים מכולסטרול גבוה? רוצים להימנע מטיפולים שמרניים כגון סטטינים ומחפשים פתרונות טבעיים? תוכלו למנוע אירועי לב וסכנות הנובעות מכולסטרול גבוה באמצעות תזונה נכונה- וספציפית, אכילת תפוחי עץ!
אז במקום לטפל בסטטינים (קבוצת תרופות ידועה לטיפול בהורדת כולסטרול) שלהם תופעות לוואי לא נעימות כגון הסתייגות עורקים, ניתן לפעול באופן בטוח יותר ואף טעים.
מחקרים שנעשו בקרב חולי לב וקבוצת סיכון בעלת כולסטרול גבוה באנגליה, ארה"ב ואוסטרליה מצאו שאכילת תפוחי עץ מונעת אירועי לב. המסקנה היא שאכילת תפוח אחד ביום מטפלת ביעילות רבה בסיכונים לאירועי לב.
תפוחים מכילים פלאבונויד הנקרא רותין (rutin).שביכולתו למנוע קרישים בכלי הדם, גם בוורידים ועורקים שיכולים לגרום לבעיות העיקריות ללב. החוקרים מצאו שאכילת תפוח ביום במשך 4 שבועות מפחיתה את רמת הכולסטרול הרע (LDL ) ב-40%, דרך בטוחה למנוע דלקות ולהגן על הלב.
החוקרים האוסטרלים מצאו שזן ה-פינק ליידי הם התפוחים הטובים ביותר בהיבט כמות הפלבונוידים שבתוכם. רוב הפלבונוידים נמצאים בקליפה ורצוי לקנות תפוחים אורגנים ולאכול אותם עם הקליפה.
מחקרים נוספים מראים שבנוסף להשפעות החיוניות על בריאות הלב, תפוחי העץ מסייעים באיזון רמות הסוכר בדם, מווסתים את התיאבון, מגנים כנגד סרטן ושומרים על בריאות הריאות.
אז זכרו, תפוח אחד ביום, רצוי אורגני, עם הקליפה! לבריאות ובתיאבון!