מסעדת בקלה בתפריט חדש בסימן חגיגות השנה האזרחית
מסעדת בקלה התמקמה בלב ליבו של הרחוב התל אביבי והפכה במהרה למוקד משיכה קולינארי במתכונתה הגסטרו-פאבית ברצלונאית, עבור אלו המבקשים תפריט איכותי, משובח ומגוון, שאינו מתיימר. המוטו של בקלה שואב את השראתו החווייתית קולינארית מאותם המקומות שמגישים בפשטות אוכל איכותי, טרי ומיוחד, בדומה לאיכויות של החוויה הקולינארית הספרדית
keep it simple, keep it fresh
מסעדת בקלה, הממוקמת בלב מרכז תל אביב ברחוב דיזינגוף 143, מציעה מגוון רחב של דגים איכותיים וטריים ואווירה תל אביבית בין חברים כמיטב המסורת של בעליה, מובילי תרבות הבילוי והקולינריה אסף בר חן ("מסעדת אונזה", " הפולי בר",ועוד) והשף המוכשר על התפריט המנצח אייל פרץ.
בקלה היא תוצר אבולוציוני של חיי לילה ואהבה לאוכל משובח, דגש על האווירה מחד ועל איכות גסטרונומית חסרת פשרות מאידך. עיצוב המסעדה מאפשר לבאי המקום גמישות ייחודית לאווירה ולקונטקסט של החוויה הקולינארית. במסעדה שלושה חללים עיקריים: חוץ המסעדה, בלב הרחוב התל אביבי, המשרה אווירת חברותא אורבנית של חיי העיר התוססת. פנים המסעדה והבר, המאפשר להיכנס לאווירת חיי הבילוי והלילה וליהנות ממגוון רחב של קוקטיילים ותפריט יין מגוון ומשובח, והחצר האחורית והפסטוראלית, המשרה אווירה כפרית ואינטימית לבילוי רומנטי ושקט בלב העיר.
התפריט מדגיש את אווירת הרחוב הישראלי כשזה מגיע לאוכל- "לפתוח שולחן", עשיר במגוון מנות סלטים נדיבות עשירות וטריות, עם ניסיון להעניק חווית טעמים שאינה מתפשרת על איכות, "מסעדה ביתית" שמקבלת אפגרייד ועולה כיתה למנות עם טוויסט אישי של השף. התפריט מבוסס על מנות דגים טריות במגוון צורות הגשה: פתוח, שלם, פילה, תנור, גריל או טיגון. כל סוג דג ועולם ההגשה שלו. וכמובן, מנות מגוונות של פירות ים קלאסיות. במקום מוגש לחם הבית שטעמו מעדן ונעשה במקום- לחם פרנה מרוקאית בליווי של ממרח לימון כבוש מעט פיקנטי.
באירוע ההשקה לתפריט החדש הוגשו לפתיחה מגוון סלטים משובח: סלט פריקי ביוגורט ותפוחי עץ, מעדן מוס חצילים, ממרח לימון כבוש, מטבוחה פיקנטית, סלט מטיאס, סלט אוליביה, חצילים קלויים, סלט גזר פיקנטי, סלט סלק בחומץ בן יין, כרובית מטוגנת ביוגורט, סלט קולסלאו, חמוצי הבית, סלט ישראלי קצוץ בליווי לחם פרנה מרוקאית חם מהתנור.
המנות הראשונות: סביצ'ה בורי (אבוקדו, עגבניות בצל, סלרי, צ'ילי, כוסברה שמן זית ולימון), סיגרים מרוקאים במילוי דניס בסלסה עגבניות וגוואקמולה, מולים ברוטב חמאת שום וגבינת פטה, אנטי פסטי משובח של מגוון ירקות שורש על הגריל, קבב מוסר ים ברוטב צזיקי ושום קונפי, ומנה משגעת של לבנה בפטריות חמות בקונפי שום. קלמארי מטוגן בליווי רוטב איולי צ'ילי ירוק (37/72 ש"ח), שרימפס על הפלנצ'ה בחמאה ושום או בצי'ימיצ'ורי ( 47/86 ש"ח) , פיש (בקלה) אנד צ'יפס פטה בליווי רוטב טרטר (52 ש"ח).
מנות עיקריות: המנות העיקריות כוללות מגוון דגים בסוגי הגשה שונים לבחירה ובהתאם להמלצת השף ביניהם: לברק (98 ש"ח), דניס (97 ש"ח), בורי (82 ש"ח), בס 89 ש"ח), פורל (85 ש"ח), פילה סלמון 250 גר' (89 ש"ח), פילה מוסר ים 250 גר' (110 ש"ח), ודג לוקוס לפי משקל ( 40 ש"ח ל 100 גר').
תוספות לבחירה במנות העיקריות: תפ"א אפוי, סלט עגבניות ועדשים שחורות, צ'יפס,
*כל מנות הדגים מוגשות עם מבחר סלטים טריים. בהעדר מנה עיקרית ניתן להזמין מנות סלטים ללא הגבלה במחיר של 35 ש"ח לאדם.
מנות אחרונות: מלאבי תוצרת הבית, עוגת גבינה ברוטב טופי ואצבע שוקולד ספרדי
בקלה חרטה על דגלה מספר עקרונות שלאורם היא מתנהלת:
איכות, דיוק וטריות קולינארית, אווירת בילוי ואירוח כיאה ללב האורבני התל אביבי השוקק, בגמישות לקונטקסט הקולינארי שהיא מאפשרת בחללים שלה בליווי שירות איכותי ללא פשרות.
תפישת העולם של בעליה, המגובה בניסיון של מעל לעשור וקהל לקוחות מרוצים, נובעת מאהבת אמת לאוכל, לפתיחת שולחן נדיבה, לאנשים ולרחוב התל אביבי.
המסעדה כוללת כ- 100 מקומות ישיבה.
ניתן להפיק בחצר האחורית, הפסטוראלית והגדולה שבה אירועים עד 50 איש.
בקלה
כתובת : דיזינגוף 143, תל אביב
שעות פתיחה 17:00 עד אחרון הלקוחות, שישי-שבת 13:00 ועד אחרון הלקוחות.
טלפון:03-5331001
פייסבוק : https://www.facebook.com/bakala143
4 תגובות
דג יעלה את האומגה 3 שלי 🙂
מולים עם חמאה, שום, יין וגבינת פטה נראה לי משהו…. בכלל כל מנות פירות הים!!!
אכן מנה מצוינת, אשמח אם הלקוח יחליט להעניק לך את המתנה
אאא בכל מקום שתאכלי דג יעלה לך את האומגה 3 … חבל שלא דג בקלה
סגור לתגובות.