סגולות הכורכום, הצבע הצהוב והבריא

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הכורכום  אחד מצמחי התבלין המבוקשים והנחקרים בעולם, אשר מפורסם בתרבות ובספרות ההומאופתית כבעל יכולות טיפול ריפוי ומניעה מגוון בעיות בריאותיות. 

הכורכום בטבע גדל כשיח רב שנתי שמוצאו בדרום אסיה. לתבלין טעם עדין, צבעו צהוב עז, מקנה למאכלים צבע. הכורכום מהווה מרכיב עיקרי בתערובות התבלינים הידועות – הקארי אשר מאופיין מהמטבח ההודי, והחוויאג' המוכר לנו מהמטבח התימני.

הכורכום  אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם, אשר יעילותו הוכחה בטיפול ובמניעה של מגוון בעיות בריאותיות,

החומר הפעיל שבכורכום – הכורכומין  נוגד חימצון רב עוצמה, ומאופיין בתכונות נוספות כגון:

-בעל תכונות אנטי דלקתיות

-אנטי סרטניות

אנטי בקטריאליות

מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מראים שהוא מסייע למגוון בעיות רפואיות:

-מניעה וטיפול בסרטן,

-משפר את תפקוד מערכת החיסון

-מוריד את רמות הכולסטרול בדם

-משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים

-מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם

-מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה

-בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים

-יעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס.

-הכורכום עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמין C, B6, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד.

שורש הכורכום משתלב נהדר במגוון מאכלים – מרקים, תבשילי אורז, ירקות, עוף, בשר, דגים ועוד. הוא מוסיף טעם, צבע והרבה בריאות.

אופן השימוש: שוטפים את השורש ומגרדים אותו לתוך התבשיל (אין צורך לקלפו). ניתן להשתמש בשורש הטרי בכל מתכון שמקובל להשתמש בתבלין היבש, כאשר יחס ההמרה הוא כפית אבקת תבלין כורכום יבש = 2 ס"מ שורש טרי.

אופן האחסון – מומלץ לשמור את השורש הטרי בקירור או בהקפאה (לזמנים ארוכים יותר).

לסיום הצעה למתכון טעים ומזין מאלינור רחמים מ"חוות תקוע":

תבשיל אורז, עדשים אדומות ושורש כורכום טרי

מצרכים:

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

3 כוסות מים רותחים

1 בצל גדול, קצוץ לקוביות

5 שיני שום קצוצות

5 כפות שמן זית

כוס עדשים אדומות

כפית שורש כורכום מגורד

חצי כפית כמון

כפית מלח

קצת פלפל שחור

בצק ירוק וכוסברה קצוצים לקישוט 

אופן ההכנה:

  1. בסיר (על להבה בינונית) מזלפים שמן ומטגנים קלות את הבצל והשום.
  2. מוסיפים את העדשים והאורז, מערבבים ומטגנים 3-4 דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים ותבלינים ומבשלים תוך בעבוע קל עד שהמים מגיעים לפני השטח של האורז.
  4. מעבירים ללהבה קטנה ונמוכה, וממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שכל הנוזלים נספגים, כ- 20 דקות.
  5. מכבים את הלהבה ומשאירים כ- 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
  6. פותחים, מערבבים, זורים טבעות בצל וכוסברה ומגישים.

טיפ: מומלץ להניח מתחת למכסה הסיר נייר אפייה (לאיטום האדים המסייעים לבישול).

המידע באדיבות הנטורופתית, טל בן דוד, עבור 106il ישראל לייף סטייל מגזין

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים