באבא ג'ון – Baba Joon זוכה פרס הסרט הטוב ביותר לשנת 2015
באבא ג'ון – Baba Joon, סרט עטור פרסים בבתי הקולנוע החל מ 15/10/15 מסתמן כסרט הישראלי שובר הקופות של השנה.
באבא ג'ון הוא סרט על הזכות של כל אחד מאיתנו לבחירה חופשית.
דרמה ישראלית מרגשת על משפחת עולים מאיראן שעסקה בגידול חוות לולי הודים, הדרמה מתמקדת ביחסי אב ובן, בפערי הדורות שבניהם. העימות והקונפליקט בין רצון האב לשמר ולהמשיך לקיים את המסורת והעיסוק המשפחתי לעומת שאיפות, רצונות ורגשות שונים של הבן- דור ההמשך. הצגת השוני בהתייחסות והראיה כלפי היחס לבעלי חיים – חוסר רגישות ופרקטיות נשלטת לעומת רגש וחמלה. קונפליקט וסכסוך בלתי נמנע שמאיים על לכידות משפחתית. סיפור על חופש ועל עצמאות אישית, בעולם שהולך ומשתנה ובסביבה משפחתית וחברתית שמתקשה לתת להם מקום.
"בּאבּא ג'וּן" מעלה שאלות על שמירת מסורת בתנאי הגירה, המכשול שהיא שמה בפני עצמאות אישית; כבוד האב מול המשפחה ומול "השבט" שלו; על הקושי להמשיך לכבד ולאהוב בעיצומו של משבר וקונפליקט בין הדורות.
ז'אנר – דרמה בשפה עברית ופרסית
תסריט – יובל דלשד
בימוי – יובל דלשד
מפיקים – דוד זילבר, משה אדרי, לאון אדרי
צילום – עופר ינוב
עריכה – יוני צרויה
מוסיקה מקורית – אייל סעיד מאני
אורך הסרט: 91 דקות
שחקנים:
יצחק – נביד נגהבאן
מוטי – אשר אברהמי
שרה – ויז אליוט ספאבי
דריוש – פריבורז דויד דיאן
באבא – רפאל (פאראג') אליאסי
טריילר לסרט:
http://https://www.youtube.com/watch?v=2pN9KhZLaec
תקציר:
יצחק מנהל את המשק המשפחתי, לול תרנגולי הודו שהקים אביו כשהיגרו מאיראן לישראל. האב יצחק מצפה שמוטי הבן ימשיך את המסורת כמוהו לטפל בלול בהגיעו לגיל 13, מוטי מסרב בתוקף ומעדיף לשפץ ולהרכיב מנועים ומכונות מגרוטאות. יצחק רואה בסירוב העיקש של הבן מרידה וכופה עליו את עבודות הלול כאשר הסב מיעץ ומעודד את יצחק לנהוג בבן ביד קשה לעומת האם שמנסה לגשר ביניהם. הגעתו של הדוד מאמריקה משפיעה על מהלך האירועים, ויובילו להתנגשות וסכסוך בלתי נמנע.
הסרט גרף חמישה פרסי אופיר, זוכה פרס הסרט הטוב ביותר לשנת 2015 זוכה פרס אופיר בקטגוריות: צילום, מוסיקה, עיצוב וליהוק הטובים ביותר.
נציג ישראל לאוסקר האמריקאי בקטגורית הסרט הזר הטוב ביותר
הבחירה הרשמית של פסטיבל טורונטו 2015
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
באבא ג'ון – דבר הבמאי
משפחתי עזבה את שיראז היפה ועלתה לישראל, משאירה מאחור נכסים, עסקים ותרבות מפוארת והגיעה למקום חדש, כפר נידח בדרום ישראל, בו ניסתה לבנות חיים וזהות חדשים.
אנו, הדור החדש נולדו לזהות החדשה, אולם הורינו המשיכו להאחז בעברם.
הדור המהגר הנאחז בכל כוחו במוכר – בתרבות ובמסורת הפרסית, רוצה באופן טבעי להעביר את הקודים של תרבותו לדור החדש. אולם הצעירים המחפשים דרך חדשה מתנגדים לקבל עליהם את המסורת הפרסית, הנראת בעניהם מיושנת.
התנגדות זו מערערת לדור המהגר את הבסיס ממנו באו ומייצרת קונפליקטים משפחתיים רבים.
בקונפליקט זה עוסק הסרט באבא ג׳ון.
לדברי הבמאי "קונפליקטים בין אב לבנו מתרחשים בכל ארץ בעולם, בכל מקצוע, בעיר, בכפר ובכל תרבות פטריארכלית בה הסמכויות מרוכזות בידיהם של הגברים, המעבירים את השלטון ביניהם. הרצון של כל הורה לדאוג לעתיד ילדיו ולגונן עליהם קרוב אליו, הוא טבעי, ובו בזמן מתנגש ברצון החזק של כל צעיר לחפש את דרכו שלו, לפעמים הרחק מהוריו.
במקרה קיצוני בו ההורה מתעקש לבלום רצון זה, הוא ימצא עצמו לרוב מפספס את מטרתו, ומרחיק את ילדיו ממנו".
"בּאבּא ג'וּן" הוא סרט הבכורה של יובל דלשד (תסריט ובימוי) ישראלי בן למשפחה יוצאת איראן. יובל בתעשיית הקולנוע משנת 1994 – כבמאי, תסריטאי עורך ומפיק של סרטים דוקומנטאריים, סדרות טלוויזיה ופרסומות.
אשר אברהמי (מוטי) – משחק מצוין של הנער בן ה14 למרות שזהו תפקידו הראשי הראשון, ומעולם גם לא למד משחק, אשר גר במושב זרחיה שבדרום. המושב בו גדל גם הבמאי והתסריטאי של הסרט יובל דלשד,
הפקה – מטרו תקשורת
מטרו תקשורת הוקמה ב 1999 הפיקה כ 25 סרטים, ביניהם: "פלאות" (אבי נשר ) "חנה ארנדט" (מרגרטה פון טרוטה), "הירושה" (היאם עבאס), "זוהי סדום" (מולי שגב ואדם סנדרסון), "פעם הייתי" (אבי נשר), "לבנון" (שמוליק מעוז), "איים אבודים" (רשף לוי) , "עץ הלימון"( ערן ריקליס), "הסודות" (אבי נשר), "בופור" ( יוסף סידר), "אביבה אהובתי" ( שמי זרחין'( "מחילות" (אודי אלוני), "סוף העולם שמאלה" (אבי נשר), "אהבה קולומביאנית" (שי כנות), "ללכת על המים" (איתן פוקס).
הסרט הופק בסיוע
משרד התרבות והספורט – מנהל התרבות, המועצה הישראלית לקולנוע; קרן רבינוביץ' לאמנויות – בשיתוף קרן ליאון רקנאטי- פרויקט קולנוע; קרן גשר לקולנוע רב תרבותי; סרטי יונייטד קינג; קרן משפחת נזריאן וקרן אמא; הקרן לעידוד הסרט הישראלי מיסודה של התאחדות ענף הקולנוע בישראל.