מדיטה מסעדה ים תיכונית כשרה ומשובחת בירושלים. האמת שהרבה ציפיות לא היו לי ממסעדה בשרית כשרה שממתגת את עצמה כים תיכונית, ההכשרה הקפדנית של הבשר, מצריכה שפים רבים להתייחסות מרבית כדי לא להוריד מאיכות טעמו של הבשר בהמלחה. המסעדה התוססת במתחם בית הנציב בירושלים, בניצוחם של השף מוטי אוחנה (השף והבעלים של מסעדת "החצר") ושותפו – משה כהן הפתיעו אותנו בענק!
חייבת לציין שזו אחת המסעדות ששווה במיוחד להגיע אליהם מכל חלקי הארץ, ואם מדובר במסעדה שנמצאת בעיר הבירה המלאה בשפע של פסטיבלים ואירועי תרבות ובילויי אז מדיטה אופציה מושלמת לבילוי בערב מושלם של חגיגת טעמים וקולינריה משובחת. כל מנה כאן יצירת אומנות.
המסעדה שוכנת במבנה מרהיב ביופיו ועצום בגודלו(כ- 350 מ"ר) העיצוב כאן מוקפד ומחושב ביעילות. אחד המעצבים הנחשבים ביותר בארץ עיצב את המסעדה עם אלמנטים דקורטיביים המזכירים ברסרי בפריז כשלצדם אלמנטים ים תיכוניים, כמו המטבח הפתוח שבו אפשר לראות את אופן הכנת המנות, את הניקיון המוקפד של המטבח וכמובן ארוחה טובה שמוגשת אל הצלחת היישר מהטאבון המרכזי והמפואר שבה. ניתן לארח במסעדה כ- 180 סועדים ואף לקבל חדר פרטי עם כניסה פרטית ל 110 איש.
המסעדה עם מטבח ים-תיכוני קלאסי בעלת המנות האהובות והמוכרות כמו סביח, חציל בסילאן או קרפצ'יו דניס, וכד' בהם נעשה טוויסט חדש מעניין וייחודי בשילוב מסעדה בסגנון ביסטרו מודרני עם מנות בטעמים בלתי נשכחים.
השף והבעלים של המקום, מוטי אוחנה, בוגר בית הספר הגבוה לבישול – קורדון בלו. שף מדופלם, נמצא בתחום הקולינריה כבר שנים רבות, בעל ידע גסטרונומי מרשים וניסיון עשיר במסעדות בארץ ובחו"ל. מלבד היותו השף של מסעדת החצר ובעבר שף באוסטרליה הרחוקה.
למסעדה בר ענק מושקע, יפה ואופנתי אשר ממוקם במרכז הביסטרו עם עשרות מותגים איכותיים של בירה, יינות ומשקאות אלכוהול, במחירים נוחים. (אנחנו בחרנו לשתות לצד הארוחה קוקטייל מוחיטו מעולה).
כל המנות מוקפדות עשויות ומוגשות באהבה רבה, ללא ספק כל מנה מקבלת כאן התיחסות של יצירת אומנות, התאמה בצבעוניות של החמרים עם קומפוזיציה מאוזנת קלסית.
מדיטה מעניקה חוויה קולינרית ססגונית, עם ניחוחות וטעמים משכרים ובלתי נשכחים.
המחירים כאן סבירים ביותר, למסעדה ברמה ואיכות שכזו. אתם רעבים? רוצים לקחת חבילה משתלמת במיוחד? בחרו להזמין ארוחת טעימות -רק 180 ש"ח לסועד- מחיר כולל לכל אחד מהסועדים בשולחן. בחירה כזו מקנה לכם אפשרות לאכול ממגוון רחב של מנות משביעות ומענגות עד כדי כך שלא תוכלו לסיים או להמשיך לאכול יותר….
התחלנו עם פוקצ'ה, צלחת עם מגוון סוגי מטבלים כמו: ירק קצוץ, רוטב חציל עם סילן, טחינה, חמוצים, ועוד לצד אנטיפסטי
המנות הראשונות שקבלנו היו טעימות מפתיעות ומשביעות:
סלט עלים -שקדים קלוים פילה לימון בצל סגוח, ענבים ופלחי תפוחים.
פוקצה סיסקה ישירות מהטבון המהמם שך המסעדה עם עלי רוקט ובצל
סלט סביח – טחינה, לימון כבוש, קוביות חציל,עגבניה, חריף, עמבה (רק מחגיגת הטעמים של המנה הזו תרגישו רצון לחזור לכאן)
קרפצ'יו דניס – ארטישוק, שימאג'י מוחמץ, עגבניה, מקדמיה
סשימי סלמון , מלפפון, גלדי בצל וצנון מוחמץ, פרי עונתי, וואסבי קויאר וסויה.
אסאדו "החצר" – נתח ברביקיו עם תפוזים, מבושל עסיסי ורך בטעם מתקתק עדין נימוח בפה
פילה דניס קראסט טחינה, אגוזי מקדמיה, פתיתים
פלטה עם נתח קצבים לצידו קציצות קבב ומעליהם כבד אווז לצד ירקות שעועית ווזוקיני צלויים על האש
לסיום כשהבטן מלאה, בחרנו במנה אחת אחרונה לסיום על פני מגש טעימות של כמה סוגי מנות אחרונות שיש לשף להציע.
טארט אגסים – מיין לבן, קרם שקדים, לצד גלידת וניל.
אם אתם בוחרים לנסוע לירושלים לאכול במדיטה בשבוע הקרוב תוכלו לשלב ביקור בפסטיבל האורות המרשים המתקיים ברחבי העיר העתיקה.