מרק שף עם פיסטוקים, ללקק את האצבעות.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
106il אוכל מתכון שף

בימי החורף הקרים אין כמו מרק, מציעה גם לכם להתענג על מרק הפיסטוקים הקלויים של השף משה קצוקי. מתכון קליק ייחודי וטעים מאוד.

אפשר להכין אותו בגרסה חלבית או בשרית אני בחרתי בחלבית. החומרים הנדרשים:

106il אוכל מתכון שף
106il אוכל מתכון שף

1 כוס פיסטוק קלוי וכתוש

50 גרם מחמאה -לפרווה/חמאה לגרסה חלבית

1 בצל לבן קצוץ

1/2 כוס עלי סלרי קצוצים

2 שיני שום כתושות

3 כפות יין לבן יבש

6 כוסות מרק עוף  /בטעם מרק עוף פרווה

2 ענפי פטרוזיליה קצוצים

2 יחידות עלי דפנה

1 כוס שמנת מתוקה צמחית – לפרווה/שמנת מתוקה לגרסה חלבית

בצל ירוק קצוץ לקישוט

רבע כוס אורז עגול

אופן ההכנה

  1. ממיסים בסיר את המחמאה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים מעט.
  3. מוסיפים את ציר העוף, עלי דפנה והאורז, ומבשלים עד לריכוך האורז. ממליחים ומפלפלים.
  4. מוסיפים את הפיסטוק הקלוי ואת השמנת, ומבשלים למשך 10 דקות.
  5. לפני ההגשה מוציאים את עלי הדפנה ומוסיפים את הסלרי, הפטרוזיליה והבצל ירוק. האופציות לשתי הגרסאות:
    • אם רוצים להכין אותו בגרסה חלבית, משתמשים במרק עוף פרווה,חמאה ושמנת מתוקה
    • אם רוצים להכין אותו בגרסה בשרית משתמשים בציר עוף אמיתי, מחמאה במקום חמאה, ושמנת מתוקה צמחית.

תודה לשף משה קצוקי ממלון הדר סיטי טאואר ר'ג.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים