חדש ביקב פסגות. מתחילים את השנה בחדשנות ובלגימת 'יין משמח לב אנוש'…לחיים!
יקב פסגות משיק שני יינות חדשים: "קברנה סוביניון" ו"פסגות אדום" מבציר 2012. במסיבת העיתונאים ובלוגרים לעניני טעם ומומחי יינות בארץ הוצג היין לראשונה.
לדברי יעקב אורייה, היינן החדש של יקב פסגות "מדובר בשני יינות אדומים, באיכות טובה מאד מבציר מצוין". יינות יקב פסגות מופקים מענבים שגדלו בכרמים בהרי בנימין הבראשיתיים, בגובה של בין 850–900 מעל פני הים, תנאים המציירים טרואר המצמיח פרי מרוכז ואיכותי. בחלק מהכרמים ננקטו שיטות גידול יוצאות דופן, כגון קידוח נקודתי לכל שתיל ושתיל, ליצירת הטעם המאוזן והמתאים ביותר לסוג הענבים ואזור הגידול.
פסגות אדום 2012
יין הדגל, יין עוצמתי ואלגנטי אשר יתלווה מצוין למנה בשרית ועיקרית בשולחן . שילוב ייחודי של ענבי קברנה סוביניון, ענבי מרלו, ענבי קברנה פרנק וענבי פטיט וורדו. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות במשך 14 חודשים ומתאפיין בגוף מלא ועשיר עם תיבול עדין וניחוחות וניל המשתלבים עם טעמי פירות יער וצימוקים.
תוויות הבקבוק על גבי התווית של יין פסגות אדום 2012 מוטבע שיחזור של מטבע עתיק מתקופת המרד הגדול. (66-73 לספירה), המטבע נתגלה במהלך חפירת המערה בה מיושנים יינות היקב.מצידו האחד של המטבע עלה גפן והכתובת "חרות ציון" ומצידו האחר אמפורה – כלי עתיק לאחסון יין והכתובת "שנת שתיים למרד".
הרכב זני: 60% קברנה סוביניון, 19% קברנה פרנק, 16% מרלו, 5% פטיט וורדו
אלכוהול: 14.3
TA: 6.0 ph 3.48
צבע: בורדו עמוק
נתוני בציר: 700 ק"ג לדונם, בציר ידני .
תקופת היישון: 14 חודש בחביות צרפתיות (מרקיורי), 70% עץ חדש.
תהליך הייצור: תסיסה של כ 15 יום.
אזור הגידול: כרמים בגובה 850 מטר מעל פני הים.
מחיר- 120 שקלים. כשר
__________________________________________________________________________
פסגות קברנה סוביניון 2012
פסגות קברנה סוביניון 2012 ' יין עשיר, מתאפיין בפרותיות, ארומות שזיפים ודובדבנים בשלים. יין אלגנטי עם סיומת עדנה ומתובלת הנשארת בפה לאורך זמן. מעולה לארוחות בשריות.
הרכב זני: 100% ענבי קברנה סובניון.
אלכוהול: 14.6%, TA: 5.5, pH: 3.73
צבע: בורדו עמוק
נתוני בציר: 700 ק"ג לדונם, בציר ידני
תקופת היישון: 13 חודש בחביות צרפתיות.
תהליך הייצור: תסיסה של כ- 17 יום.
אזור הגידול: כרמים בגובה 850 מטר מעל פני הים.
מחיר- 100 שקלים. כשר
מידע על היקב: פסגות משלב ערכים של תנ"ך, נוף ויין. במקום מרכז מבקרים המעביר הסבר על דרך ייצור היין מלפני 3000 שנה ועד היום, מתאים לכל המשפחה, הביקור כולל משחק טריויה , הסבר על אזור מטה בנימין וכמובן גם טעימות יין וגבינות. יקב פסגות הוקם בשנת 2003 . בבציר 2014 הגיע ייצור הבקבוקים ללמעלה מ-200,000 בקבוקים בשנה, למעלה מ- 70% מהם מיוצא לעשרות מדינות בעולם.
ליקב פסגות תשעה סוגי יינות שונים.