אוהבים מרקים בחורף? קבלו מתכון של מרק סמיך וטעים, מתאים לעונה בארץ, במיוחד כשיש שומר טרי/ אני אוהבת מרק בכל ימות השנה גם שמזג האוויר חם וגם כשקר, כך שכמי שמכורה למרקים מציגה לכם את אחד מהמתכונים האהובים עליי ועל חבריי, מומלץ מאוד !
דרגת קושי: קל מאוד
המצרכים הנדרשים
2 שומר טרי, שטוף וחתוך לסלט
4 ראשי אקטישוק (אפשר מקופסא)
שני שיני שום
בצל קצוץ
כף אבקת מרק בטעם עוף, תבלינים, מלח פלפל וקורטוב של כורכום.
3 כפות שמן זית
לחלבי: 1/2 קופסא שמנת מתוקה/לפרווה: 1/2 קופסא חלב קוקוס/ קופסא קטנה של סויה לבישול.
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את השומר ותחתיות הארטישוק לשתי דקות, להוסיף את השום והתבלינים והמיים (כמות שכמעט תכסה את הירקות שבפנים). לאחר הרתיחה לבשל על אש נמוכה כחצי שעה, להוסיף את המיצב לחלבי: 1/2 קופסא שמנת מתוקה אם לפרווה או לרגישי לוקטוז: 1/2 קופסא חלב קוקוס או קופסא קטנה של חלב סויה לבישול.
בתיאבון!!