המתכון לסופגנייה שתאכלו בהנאה- מופחתת קלוריות, ללא גלוטן וטעמה מעדן

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
less calories no glotan

רוצים להכין סופגניות- מאפה עינוגים לפה, לחך וללשון רק יותר בריאות?  המתכון הזה מיועד לכם! סופגניות מקמח ללא גלוטן, במילוי קונפיטורה משובחת.

 אני בחרתי להשתמש בקמח של חברת "בר-אל" מאחר והוא איכותי, רב שימושי, המתאים גם לסוגי מאפים אחרים, בכשרות מהודרת הרב לנדאו.  ניתן להשיג: רשת שופרסל , עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.

מצרכים:

17 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים, או 50 גרם שמרים טריים

חצי כוס סוכר (100 גרם)

חצי כפית מלח

2 ביצים

4 כפות שמן שמן

קליפת תפוז מגוררת

כ-100 מ"ל מים פושרים (חצי כוס)

3 כוסות (350 גרם) קמח בר-אל רב תכליתי ללא גלוטן

לציפוי  מעל – אבקת סוכר / או לחלופין לערבב עם אבקת סוכרזית  

אופן ההכנה:

  1. לערבב היטב בקערת המיקסר את השמרים עם הקמח
  2. להוסיף סוכר ומלח ולערבב
  3. ליצור גומחה במרכז הכלי ולהוסיף לתוכה ביצים, שמן וקליפת תפוז מגוררת
  4. לערבב במיקסר ולהוסיף את המים בזרם דק בצורה הדרגתית (תוך כדי עבודת המיקסר). מתקבל בצק דביק קצת.
  5. להתפיח את הבצק למשך כחצי שעה בקערת המיקסר מכוסה במגבת מטבח.
  6. לשמן את הידיים וליצור כדורים. להתפיח את הכדורים לכשעה וחצי עד שעתיים.
  7. לטגן בשמן זית עמוק או אפשר גם לאפות בתנור לחום בינוני (175 מעלות) למשך 20 דקות. להניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה את כדורי הסופגניות שהכנו למשך שעה נוספת להתפחה לפני האפיה בתנור.
106il מתכון השבוע
106il מתכון השבוע

למילוי הסופגנייה כדאי להשתמש בריבה המכילה  100% פרי צנצנות קונפיטורות איכותיות ובריאות יותר, ללא תוספת סוכר ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל (אני נוהגת להכין מתכון ביתי מבית חמתי- סבתות הן אלופות ללא ספק בקונפיטורות). במידה ותרצו אופציה מוכנה, ניסיתי ובחרתי בטעם הביתי והאיכותי של חברת "תומר", במיוחד את הטעמים מעדן תות שדה ומעדן פטל אדום. כמובן שאפשר להוסיף לסופגניה גבינת יוגורט לצד קעריות קטנות עם מגוון רחב יותר של טעמי קונפיטורות – כך שבני המשפחה והאורחים יוכלו למרוח בעצמם את המילוי שיבחרו.

אני בטוחה כי שימוש בקמח איכותי ללא גלוטן וריבה איכותית עם טיגון בשמן זית ואף וויתור על הטיגון העמוק, תצור עבורכם סופגניה טעימה מאוד ואף טעימה עוד יותר מהסופגניות שאנו מכירים. אם בכל זאת אתם מתעקשים לאכול בחג חנוכה סופגניות טעימות מוכנות, ללא חשש מגלוטן שמן וקלוריות- לאחר בדיקה של כמה יצרניות מובילות בתחום, המלצתי על סופגניות של רולדין. כל שנה הם מפתיעים אותנו ביצרתיות ובטעמים החדשים, נגמר עידן הסופגנייה עם הקמח הלבן הריבה בצבע מאכל אדום ואבקת סוכר למעלה. ברולדין זו חגיגה קולינרית וקלוריתית.

לא משנה מה מתאים לכם ומה תעדיפו, העיקר שיהיה לכם בתיאבון, חג חנוכה חם ושמח!  רות ברונשטיין 106il

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים