מתכון השבוע דגים לסו”פש, מהיר הכנה וטעים

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
דג אמנון מתכון 106il

למשפחה יהודית מסורתית, אין ארוחת שבת בלי מנת דגים, קבלו מתכון של דג אמנון מושט  בגמבות צבעונית, חגיגה קולינרית עם צבע וטעם באדיבות השף דויד בן אבו, כמובן שהשתמשנו למתכון רק בדגים טריים נקיים ומוכנים להכנה ממגשיות של חב’ דגת הארץ, המשווקות באריזות השומרת על טריות ועל הערכים התזונתיים של הדגים 

רמת קושי: קל-בינוני
משך ההכנה: בין חצי שעה לשעה
מתאים ל: 4  מנות

רכיבים:

4 דגי אמנון בינוניים (2 מגשיות של דגת הארץ) חתוכים ל -3 ומנוקים
כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משומר) או פולים או תפוחי אדמה
חופן גדול כוסברה קצוצה
2 כפות פפריקה (אפשר לגוון מתוק וחריף (

3 פלפלים יבשים מתוקים
מלח ופלפל
שמן + מים
גמבות צבעוניות: 1 אדומה 1 צהובה 1 כתומה 1 ירוקה
1עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות
4 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה:

שוטפים את נתחי הדגים ומניחים בסיר. מפזרים כוסברה, שום, גמבות, פלפל יבש, חומוס וגמבה. בקערה נפרדת מערבבים שמן, מים, פפריקה ותבלינים. יוצקים מעל הדגים ומפזרים כוסברה ומביאים לרתיחה קלה באש קטנה, ומבשלים כ – 25 דקות באש קטנה.

דג אמנון בתנור  106il
דג אמנון בתנור 106il

רוצים מנת דגים עודיותר קלה ומהירה? קבלו מתכון נוסף דג אמנון בתנור

משך ההכנה: עד חצי שעה
מתאים ל: 2-4  מנות

רכיבים:

4 יחידות פילה אמנון (מגשית אחת של דגת הארץ) 200 גרם פטרוזיליה, כף שמן זית, כף מלח

אופן ההכנה:

טובלים את הפילטים בשמן זית ומתבלים עם מלח, פלפל ופטרוזיליה. מכניסים לתנור מחומם ל – 150 מעלות בגריל. 5-10 דקות והמנה מוכנה.

בתאבון! ותודה לשף ששתף אותנו במתכונים מנצחים.

106il מתכון השבוע

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים