מרק קרם שורשים
באהבה מהשף אמונה אלירז
מסעדת בן עמי המושבה הגרמנית ירושלים
מצרכים:
2 שורשי סלרי קלופים ופרוסים
3 קולרבי
4 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
8 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס
4 בצלים בינוניים קצוצים
סלסילת פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
125 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל יין לבן יבש
1 ליטר ציר ירקות
אגוזי מלך קלויים וקצוצים
עירית קצוצה
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל במעט שמן ע ד לריכוך והזהבה עם חצי כף מלח.
מוסיפים את הפטריות ואת החמאה וממשיכים בטיגון עוד 5 דקות. מוסיפים את כל הירקות וממשיכים בטיגון עוד כ-8 דקות. מוסיפים את הציר או מים , מלח ופלפל ומבשלים עד ריכוך. מוסיפים את היין והשמנת ואת אגוז המוסקט וטוחנים בבלנד יד.
להגשה: עירית קצוצה ואגוז מלך קלוי וקצוץ.