פורל ורוד צלוי בתנור בתוספת עגבניות שרי בצבעים, עשבי תיבול ושום
באדיבות צ'רלי פדידה לרשת "יינות ביתן"
מצרכים עבור 4 סועדים
4 דגי פורל נקיים מקשקשים , בתן , ראש , ואדרות ( פתוח פרפר ) שאלו את הדייג
8 עגבניות שרי אדומות
8 עגבניות שרי צהובות
100 גרם כוסברה קצוצה
100 גרם פטרוזיליה קצוצה
12 פרוסות דקיקות של לימון
2 שיני שום חתוכים לפרוסות דקות מאוד
8 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל גרוס טרי
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מרוקאית
8 כפיות ערק
אופן הכנת הדג :
- שוטפים את הדגים במים קרים ומנגבים בנייר סופג
- בקערה מערבבים פפריקה , כמון , שום ושמן זית
- מניחים את הפרפרי פורל על מגש אפייה כאשר העור מופנה אל המגש ומתבלים במלח ופלפל בצורה אחידה , מורחים את השמן עם הפפריקה על הדגים ומעל מניחים את פרוסות הלימון , עשבי תיבול ושום .
- יוצקים סביב ערק ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות למשך כ 8 עד 10 דקות
טיפ : חשוב מאוד לדאוג כי התנור יהיה חם ובתהליך פתיחת דלת התנור להכניס את מגשי האפייה במהירות כדי לא לאבד חום .
- אפשר לעשות את אותו מתכון עם כל סוגי האניס , פסטיס , פרנו ועוד
- יש אפשרות לחלוט קוביות תפוחי אדמה למשך כ 10 דקות ולפזר מעל הדג ולהכניס לתנור
ניתן לשלב עם מנת הדג ירקות ירוקים מוקפצים עם שמן זית ושום כדוגמת ברוקולי ושעועית ירוקה.
להפחתת כמות הקלוריות במנה ניתן לרדת ל 4 כפות שמן זית במקום 8 כפות.
********************************************************************
רשת יינות ביתן יוצאת במבצעים משתלמים במיוחד
לקראת חג הפסח, תיהנו מרכישות בכל אחד מ71 הסניפים שבפריסה ארצית מאילת ועד קרית שמונה.
אל תפספסו מבצעים אטרקטיביים על הבשר והדגים. בשבוע שבין ה- 3-9.4.16 לדוגמא:
*בשר ראש טרי – 29.90 ₪ לק"ג – מוגבל ל-3 ק"ג ובקניה מעל 100 ש"ח
*בשר אחורי- צ'אך/וייסברטן/שייטל/אווזית טרי- 39.90 ₪ לק"ג, מוגבל ל-3 ק"ג ובקניה מעל 100 ש"ח
*קדמי כבש שלם- טרי חלק 49.90 ₪ לק"ג מוגבל ל- 7 ק"ג ובקניה מעל 100 ש"ח
*דג דניס טרי 34.90 ₪ לק"ג, מוגבל ל-3 ק"ג ובקניה מעל 100 ש"ח
*דג לוקוס טרי 49.9 ₪ לק"ג, מוגבל ל-3 ק"ג ובקניה מעל 100 ₪
*כל המבצעים תקפים בכפוף לתקנון הרשת כפי שמפורט בעלון המבצעים.