תבשיל כדורי בשר עם חומוס הוא מאכל פרסי. אינני פרסיה, אך חומוס ובשר הם מרכיבים אהובים עליי ועל משפחתי מאוד. הכנתי מתכון, שהינו גרסא משודרגת למקור. המרכיבים שבחרתי הם אורגניים ובריאים עשירים בערכים תזונתיים ומוסיפים טעם משובח לאוכל. בחרתי בקמח חומוס של תמורות העשיר בחלבון, פחמימות מורכבות (התורמות למערכת העצבים, הלב וכן תורמות תחושת שובע), אשלגן (למניעת יתר לחץ דם), ברזל (למניעת אנמיה), סידן (לחיזוק העצמות והשרירים), ומינרליים רבים. המנה כוללת מני ירקות ירוקים רבים. משפחתי התמוגגה ואני משתפת אתכם באהבה.
החמרים הנדרשים לכ- 8-10 סועדים :
-חצי שקית של קמח חומוס איכותי ואורגני של חב' תבואות
-חצי קילו בשר טחון
-עלי סלרי
-חבילת עלי כוסברה קצוצים .
-כמה עלים בודדים של שמיר
-חצי כפית כורכום
-כפית מלח + פלפל לפי הצורך
-3 שומר מחולק לפרוסות
-2 בצלים קטנים מחולקים לרבעים.
-ביצה
אופן ההכנה: מערבבים בקערה את הבשר, קמח החומוס, ביצה מעט מלח ופלפל, מהם יוצרים כדורי בשר ומניחים בצד. על סיר רחב שופכים מים עד כרבע מגובהו, לתוכם מוסיפים את הכורכום, תוך כדי רתיחה מניחים את הכדורים שהכנו, עליהם מפזרים את השמיר, הבצל, הסלרי. מבשלים על האש בין 30-45 דקות. אפשר לשבח את המתכון ולהוסיף רבע חבילת פולים ירוקים קפואים של סנפרוסט
דרגת קושי קלה כמובן, בתאבון!!