מתכון קדירת אסאדו עם ירקות שורש ויין אדום

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp
WhatsApp Image 2023-05-18 at 11.32.26 (2)

קדירת אסאדו עם ירקות שורש, סילאן, יין ותמרים. תתכוננו להתמכר!!!

זו המנה הכי מבוקשת בשולחן שישי אצלנו, והאמת. היא גם הכי קלה ומהירה. הטיפ הכי חשוב להצלחת המנה הוא לבחור נתח בשר איכותי וטרי. הבשר נימוח בפה והריחות של שבת מתפשטים בכל הבית.

טעמים חזקים ומושלמים. בשר רך כמו חמאה. בלי תפו”א! בלי בטטה! בלי גזר!! קדירה על טהרת הבשר.

לחצו לקבלת הסרטון להכנת המתכון.

2.5-3 ק”ג אסאדו/אוסובוקו
2 בצל לבן לפרוסות עבות
1 בצל סגול לפרוסות עבות
2 ראשי שום קלוף
2 ראשי שום שלמים (חתוכים בחלק העליון)
1 חבילת סלרי (גבעולים לעיגולים דקים והגבעולים חתוכים גס)
עלי טימין טרי
3 פלפל צ’ילי אדום חריף
6-8 תמרים ללא הגרעין
6 עלי דפנה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פלפל ארבע העונות
3 כפות סילאן
5-6 פטריות פורטבלו (חשוב פטריות גדולות- ממש טעם של בשר)
1 בקבוק יין אדום
1-2 כוסות מים

?לפזר על חתיכות הבשר מלח ופלפל שחור גרוס ולצרוב בסיר עם שמן זית (לסגור את כל צדדי הבשר-צריבה מהירה)

?להוציא את הבשר (להשאיר את הנוזלים מהטיגון). להכניס לסיר  את הבצלים, השום, הסלרי, צ’ילי, תמרים, עלי דפנה, מלח ופלפל. לטגן מספר דקות.

?להוסיף את חתיכות הבשר ולאחר מכן את הסילאן ולערבב.

?לשפוך את בקבוק היין שלנו לסיר ולבשל כ- 5 דקות לאידוי .

?להניח בשכבה העליונה את הפטריות ולהוסיף מים לכיסוי הסיר (לא עד הסוף)

?להכניס לתנור לחום של 180-200 למשך 5-7 שעות (אני אוהבת בישול ארוך על מנת שהבשר יצא רק כמו חמאה ומלא בטעמים)

?לבדוק מדי פעם את הקדירה ולוודא שיש מספיק נוזלים.

?הריחות בבית פשוט מטורפים.. בתיאבון?

שלכם “לימור – food&wine”

כתבת מדור האוכל, ב 106il מגזין הלייף סטייל. food@wine

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים