מתכון קייצי באדיבות מעדני יחיעם- רולדת שמרים פסטרמה ואנטיפסטי
חברת "מעדני יחיעם" מגישה לרגל הקיץ מאפה שמרים מיוחד, מבוסס על מתכון יהודי-אמריקאי, היכול להוות גם ארוחה שלמה: רולדת שמרים, פסטרמה ואנטיפסטי, מתובלת בפסטו וחרדל ומלאה בכל טוב, בפסטרמה הודו, אנטיפסטי ירקות הכולל בטטה, בצל וגמבה. ניתן לשלב ירקות נוספים ולגוון בסוגי הנקניקים.
מצרכים לבצק (2 רולדות):
3 כוסות קמח (420 גר')
3/4 כף שמרים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 כפות שמן
1 כוס מים פושרים
מצרכים למילוי:
חבילת פסטרמה הודו על גחלים של "יחיעם" (או במשקל)
1 בטטה בינונית מבושלת במים ומצוננת
1 גמבה אדומה קלויה
1 גמבה צהובה קלויה
1 בצל קטן פרוס לטבעות ומטוגן
2 כפות חרדל
2 כפות רוטב פסטו
קורט מלח
מצרכים לציפוי:
1 ביצה טרופה
צרור עלי שמיר
שומשום או פרג
אופן ההכנה:
- מכינים את מרכיבי המילוי: חותכים את הבטטה לקוביות ושולקים במים עד להתרככות. לאחר קירור, מועכים קלות במזלג. את הגמבות קולים על הגז ומקלפים. חותכים בצל קטן לטבעות ומטגנים עד להזהבה.
- בקערה, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק. במידת הצורך, יש להוסיף 1-2 כפות קמח נוסף.
- עוטפים את קערת הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך כשעה.