חוגגים את חג השבועות בבמושב אחיטוב בעמק חפר.
חג השבועות מגיע אלינו בברכה, מה יותר מתאים מחוויית טקס הביכורים במושב שכל מהותו חקלאות? אכן, יש עדיין מושבים שעבורם, האדמה, מים ותלות מוחלטת בטבע, הם חלק מרכזי משגרת היום, בכל השנה. כאן חג השבועות תופס משמעות רבה- חג שכולות חגיגה. זה הזמן לבוא ולבקר בחממות המשתרעות על כל שטחי המושב, לצפות ולקבל הדרכה על גידול המלפפונים, הענף הייחודי למושב זה, כאן ואפילו תוכלו לאכול גלידה ממלפפונים! ביקרתי התרשמתי והתגעגעתי לחיים סביב הטבע, פריחה וריחות אדמה פורייה.
מושב אחיטוב בשיתוף מועצה אזורית עמק חפר מזמינים אתכם לקחת חלק בהפנינג חקלאות חווייתי, שיתקיים בחג השבועות (איסרו חג) יום שני, 25/5/15 – זמן אידיאלי להתחבר אל האדמה ולתוצרת חקלאית. במסגרת היום הפתוח תוכלו ליהנות מתצוגה מרהיבה של כלים חקלאים, תוצרת חקלאית, טכנולוגיות ופיתוחים חדישים בעולם החקלאות. כמו כן, במתחם ייערכו הפעלות לילדים וסדנאות יצירה. באירוע יתקיים יריד טעימות של מאכלים מסורתיים עם מאכלים ביתיים של "מאמות" המושב.
במסגרת היום ייערכו מספר סיורים מודרכים בחממת מלפפונים הכולל קטיף והסברים על איך וכיצד הפך מושב אחיטוב למגדל המוביל של מלפפונים בישראל.
מושב אחיטוב בעמק חפר , הידוע לכל בזכות גידול המלפפונים שלו, מזמין אתכם להפנינג חקלאות חווייתי ויום פתוח במהלך חג השבועות. האירוע יתקיים ביום שני ה-25 במאי 2015 (איסרו חג), בין השעות 15:00-10:00.
לצד חגיגות השבועות חג היבול והתוצרת תהנו מחוויה קולינארית ה"מאמות", נשות החקלאים של מושב אחיטוב, פותחות את המטבחים הביתיים האותנטיים המאמות יבשלו במטבחיהן את המטעמים המסורתיים מעיראק, פרס וכורדיסטאן, ויציעו אותם בדוכני אוכל ברחבי שטח ההפנינג החקלאי.
בין המטעמים שיציעו המאמות בדוכני אוכל שייפרסו ברחבי שטח ההפנינג:
לחם כורדי (מקמח ומים), קובה במיה ברסק בתוספת אורז לבן, קאייה – מעדן מהמטבח הכורדי המסורתי – עוגיות מטוגנות שעליהן זורים סוכר, קוסקוס עיראקי עם מרק ירקות, עם גזר, סלרי, תפוחי אדמה וקישואים, פריקסה טריפולטאי, בצק בצורת לחמניה אותו מטגנים ולאחר מכן ממלאים בטונה, ביצה, חמוצים, מלפפון, זיתים וטחינה, פלפל ממולא בסגנון כורדי עם אורז, שמיר, בצל ועגבניות, קובה בורגול ממולא בשר טחון (הודו ובקר) ובצל מטוגן, מתובל בבהרט ומלח, עלי גפן ממולאים באורז, שמיר ובצל, קציצות בשר עם תפוחי אדמה, בצל, פטרוזיליה, מתובלות במלח, פלפל שחור וכורכום, עלי גפן ממולאים בסגנון כורדי, קציצות בשר בפיתה עסיסית, עלי גפן ממולאים בסגנון כורדי-עיראקי עם ירק, פירות יבשים, קובה צהובה ממולאת בשר עם חומוס במרק, אורז לבן עם תפוחי אדמה ובצל מטוגנים ועוד.
הכניסה חופשית לקהל הרחב.
**היום הפתוח במושב אחיטוב מתקיים אחת לשנתיים, ונחשב למסורת מקומית, במטרה להעלות את מודעות הציבור להתיישבות הציונית, ערכי שמירה ועיבוד אדמות, שימור הנוסטלגיה החקלאית, והיכרות עם ענף גידול המלפפונים. מושב אחיטוב הינו מגדל המלפפונים המוביל בשוק ומגדל כ-70% מסך כמות המלפפונים הגדלים בישראל.
פרטים נוספים בטל': 04-6258428 או באתרwww.ahituv.org