אין כמו ארוחה חמה של מאפה מתוצרת בית, והכי חשוב בקלי קלות והתוצאה אושר עילאי ומחמאות מכל המשפחה- כיף! ארוחה שמחליפה בענק את הזמנת הפיצה, כל המשפחה והחברים בקשו עוד… אתם מוזמנים להכין.
המצרכים הנדרשים מלית: סלסלת פטריות, שני בצלים, גבינת מוצרלה 150 גרם, אורגנו, ביצה, 3 שני שום קצוצים, פלפל חתוך לפרוסות, חופן זיתים שחורים ללא גרעין מלח פלפל.
הבצק: חצי קילו קמח מלא עם שמרים/ קמח לבן לפוקצ'ה עם שקית שמרים, כפית סוכר, כף מלח, 1/4 כוס שמן זית\2-3 כוסות מים פושרים.
אוכן ההכנה:
למלית: לטגן בשמן זית את הבצלים ולאחר שהצהיבו להוסיף את הפטריות, הפלפלים, הזיתים שום ושאר התבלינים. לטגן עד לקבלת רכות. להוריד מהאש, לקרר להוסיף את הביצה והמוצרלה ולערבב יחד.
לבצק: ללוש היטב ולשים בקערה משומנת להתפחה . לאחר כשעה ללוש שוב לחלק לשניים ולהשאיר כחצי שעה. לרדד עיגול או צורת מרובע לתבנית (אני בחרתי תבנית מרובעת) ולשים עליו את התערובת שהכנו. להניח את החלק השני של הבצק שרודדנו ולהדביק בקצוות, לאפות ב220 מעלות כ 20-25 דקות.
בתאבון!