חלון לחולון – הצצה לבירת העיצוב הישראלית

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

סופשבוע של סיורים מודרכים  בגלריות ובמוסדות התרבות העירוניים בליווי מדריכים ואוצרי התערוכות

ההשתתפות בסיורים הינה ללא תשלום ומותנית בהרשמה מראש (מס' המקומות מוגבל)11/9/14 – 13/9/14

העונה הישראלית לעיצוב בחולון תיפתח זו השנה השישית ב 10/9 בספטמבר הקרוב בגלריות העירוניות בעיר. העונה הישראלית לעיצוב הינה חלק מחזונה של העיר חולון להוות מוקד לאומי לעיצוב וזירה בינלאומית לחדשנות בתחום. בהתאם לכך מהוות הגלריות בעיר במה למעצבים ויוצרים ישראלים ובינלאומיים בתחומי העיצוב השונים.

כחלק מאירועי פתיחת העונה, יתקיים זו השנה השנייה, בסוף השבוע בין 11/9 – 13/9, הפרויקט "חלון לחולון" במסגרתו יתקיימו סיורי עיצוב מודרכים בגלריות ובמוסדות התרבות העירוניים בליווי מדריכים ויוצרי התערוכות.

במהלך הסיורים, המתקיימים ללא תשלום, יקבלו המבקרים רקע כללי על העיר חולון ועל קידום תחום העיצוב כערך מוביל בכל תחומי העשייה העירונית. המבקרים יזכו להצצה לתערוכות המוצגות כעת ברחבי העיר ולפרויקטים נוספים משלימים סביב תחום זה אשר זכו להכרה ולהצלחה מקומית ובינלאומית.

במהלך סוף השבוע "חלון לחולון" ייחשפו המבקרים לתערוכות הבאות:

צילום: איתי בניט
צילום: איתי בניט

מוזיאון העיצוב חולון – קיפולים: ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי; מציגים איסי מיאקה .5 132/ אוצרת התערוכה הינה חזאית הטרנדים הבינלאומית לי אדלקורט.

בתערוכה זו, אדלקורט, הידועה ביכולת החיזוי שלה, מחברת נושאי עיצוב עכשוויים אשר משקפים מלאכות מסורתיות ביתיות, בניסיון לשמר את הקשר עם האותנטי. במרכזה של התערוכה תצוגה יוצאת דופן של הקולקציה פורצת הדרך של המעצב היפני האגדי, איסי מיאקה, .5 132, אשר  מוצגת לראשונה במסגרת מוזיאלית, במוזיאון העיצוב חולון. לצד עבודותיו של מיאקה, מוצגות בגלריה העליונה של המוזיאון, עבודות של כ 60  מעצבים מרחבי העולם, אשר עושים בעבודותיהם שימוש בשלל מלאכות ואופני פעולה מסורתיים מעולם הטקסטיל והאופנה באמצעים טכנולוגיים חדשניים, המאפשרים את התפתחותן ועיצובן של צורות חדשות.

המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית – "מכניקה עדינה" ו "התנאים 11/6" / אוצרים: איל דנון ואודי אדלמן.

"מכניקה עדינה" הינה תערוכה קבוצתית בהשתתפות האמנים: אבי ומיקה מילגרום, יעל פרנק, מאיר טאטי, ציון אברהם חזן, אורי קצנשטיין, תזזית – אורי לוינסון ואילי לוי. אמנים אלו מציגים בתערוכה עבודות המשקפות פרקטיקות וגישות ביקורתיות שונות על השימוש בטכנולוגיה בשדה האמנות. כך למשל, האמנית יעל פרנק תציג את העבודה "ביי" – זוג כפות ידיים בסגנון אופייני לסרטים מצוירים, עם ארבע אצבעות, מנופפות לשלום בצורה מכנית. כפות הידיים מכתיבות את קצב הפרידה לצלילי שיר הנושא של הסרט ״בעבור חופן דולרים״. אורי קצנשטיין  יציג מייצב ובו מכונת תופים (סיקוונסר) שנבנתה בשנת 1980-81. המכונה מייחלת להיות מתופף ומכאן טמטומה. חוש הומור, המצאתיות, אלימות מעוקרת מתרחשות במייצב המלווה בסרט וידאו של ילד ישן."התנאים 11/6" הינה תערוכת יחיד ראשונה לאמנית בקי מיינר המתעדת בעזרת קולאז׳ים את שכונת ג׳סי כהן בה גדלה בשנות ה-60. בעזרת שכבות של חומרים פשוטים וממוחזרים, נייר ודבק, מיינר מחברת ומדביקה מחדש מקטעים לקולאז׳ים המתעדים את שכונת ג׳סי כהן היום.

"מכחול הנחש". תערוכת מחווה לרוני סומק  בגלריית המשכן בית מאירוב. אוצר התערוכה: ד"ר גיא מורג צפלביץ

המשורר רוני סומק, עומד במרכזה של התערוכה, מכחול האש, המבקשת לבחון את השפעת שירתו על דורות שונים של אמנים ויצירתם. כעשרים אומנים ומעצבים ישראלים בהם: דגנית ברסט, עדי נס, דוד טרטקובר, יוסי למל, ששון קדם ואיציק רנרט יציגו עבודות, רובן נעשו במיוחד לתערוכה המתייחסות לשיריו השונים.

רוני סומק הוא משורר, אמן פלאסטי, מורה ואושיית תרבות. במשך יותר מארבעים שנה הוא כאן. שירתו מצליחה לגעת באנשים מכל שכבות האוכלוסייה המוצאים בה תמיד נקודת מבט חדשה, מיוחדת ונוקבת על חייהם. שיריו חודרים לנשמה. הם מלאים מילים נוקבות ומנחמות, אמתיות, מקניטות ומדויקות כמשיכות מכחול של אש.

פרויקט "גני סיפור " – מתחם מוטה גור

אחד המיזמים יוצאי הדופן, המזוהים עם חולון 'עיר הילדים', הוא פרויקט גני הסיפור, הכוללים עשרות גנים בכל רחבי העיר ושכונותיה. בגנים ייחודיים אלה מוצע לציבור הרחב מפגש חווייתי עם עבודות פיסול ועיצוב סביבתי, אשר נוצרו בהשראת ספרי ילדים. במתחם מוטה גור, רוכזו מספר גני סיפור בו עוברים המבקרים בין סיפור אחד לבא אחריו, ומגלים בכל פעם פינות חמד נוספות, ובהן עולמות תוכן מרתקים ומעוררי דמיון, עשירים בצורות ובצבעים. בין הדמויות שכאילו קמו לתחייה ויצאו מתוך ספרי הילדים האהובים והמוכרים: "הכינה נחמה",  "דירה להשכיר", "דודי שמחה",  "הדג שלא רצה להיות דג", "איתמר מטייל על קירות", "המקק שנכנס לו ג'וק", "שפת הסימנים של נעה", "על פטריות, גמדים ומה עוד".

White T בגלריית החווה / אוצר: אדם סרור

חולצת הטי שירט הלבנה, פריט האופנה הפופולרי ביותר בעולם, נולדה לפני יותר ממאה שנה, כאשר חיל הים של צבא ארצות הברית חילק את חולצת הטי לחייליו על מנת שילבשו אותה מתחת למדים. רגעים בלתי נשכחים לאורך ההיסטוריה ה(- בהם דמותם האלמותית של מרלון ברנדו ב"חשמלית ושמה תשוקה" וג'ימס דין ב"מרד נעורים") הפכו את החולצה הלבנה מפריט לבוש יעיל להצהרה אופנתית חוצת גבולות. במסגרת התערוכה יציגו מעצבים, אנשי אופנה ושחקנים מציגים את הגרסה המעוצבת שלהם לחולצה הלבנה שי לי שינדלר, נטלי דדון, מיקי בוגנים, יעל גולדמן, דפנה לוסטיג, ראובן כהן, ליאת אשורי, סנדרה ריגלר, מזל חסון, רותם סלע.

המוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס –   שובו של האורגינל / אוצרת דורית מיה גור : לאורך ההיסטוריה האנושית מצאו אמנים, יוצרים ויוצרות את הקיר כמקום הטבעי, הראשוני והנכון ביותר לביטוי אישי, ראשוני וישיר. מציורי המערות ועד לציורי הקיר המורכבים המעטרים ארמונות וכנסיות ועוד. היום, כשאנו מביטים אל מסכי הטלפונים הניידים, הטבלטים ומסכי המחשב, נדמה שאיבד, המקור, האורגינל, את מקומו בתוך בליל של מידע ויזואלי, צבעוני, מיידי ושטוח.לקראת התערוכה 'שובו של האורגינל' הוזמנו אומנים אל חלל המוזיאון והתבקשו לצייר על גבי קירות המוזיאון עבודות מקור, ללא יכולת ללחוץ על מקשי המקלדת ולבחור לחזור לגרסא מוקדמת יותר. כמו כן, מוצגות שתי תערוכות ראשונות אותן אצר ערן ליטוין, הראשונה, מציגה אוסף עבודות מתוך ארכיונה של פרידל שטרן, החושפות לראשונה את הצד הנוגה של פרידל. סדרת איורים שעשתה בשנות השבעים והשמונים של המאה שעברה בביקורה ביערות הכרמל בהם ניתן לראות אנשים מבוגרים, בפעילות יום יומית דוממת. בנוסף, יוצגו פורטרטים של פרידל אותם ציירה בשנותיה האחרונות. השנייה הינה מחווה לאוצר הקריקטורות הוותיק והעיתונאי הבכיר דן פתיר, אשר זכה השנה בפרס "עיפרון הזהב" למרות שאינו קריקטוריסט, על תרומתו לעולם הקריקטורה הישראלי. פתיר נחשב למומחה בכיר בתחום הקריקטורה הישראלית ולאורך השנים אצר 19 תערוכות בארץ ובחו"ל.

גלריית חנקין- אהוד אורן. עבודות 2008 – 2014

מתוך התערוכה אהוד אורן, עבודות 2008- 2014
מתוך התערוכה אהוד אורן, עבודות 2008- 2014

אהוד אורן, בן 67, הינו אמן רב תחומי העוסק בצילום, עיצוב גרפי ובשנים האחרונות דרך האמנות גם בעיצוב רהיטים אותם הוא מכנה בשם "אמנות פונקציונלית".

אורן מצלם  נופים עירוניים של תל אביב וניו יורק – בניינים, חזיתות, חפצים וחומרים – ופורס אותם על גבי רהיטים קובייתיים הבנויים בשלל פרופורציות ודרכי העמדה. חלק מהרהיטים שלו מדמים בניינים ממש, אחרים הם בניינים או חזיתות בניין שעברו דקונסטרוקציה.

The White shirt Exhibition. תערוכה משותפת של הצלם דביר כחלון והסטייליסט יונתן פרימרמן תערוכת חוצות שד' דב הוז

כחלון ופרימרמן מציגים את "החולצה הלבנה" דרך עדשה של צילום אופנה תוך התייחסות למשמעות המושג "חולצה לבנה" על רבדיו השונים: החל ברמת הנדבך הצילומי, דרך הפן הקונספטואלי ועד לרמת המשמעות האופנתית. כך למשל יציגו השניים סדרת צילומים בשם "המתבלטת" המציגה את החולצה הלבנה כנבדלת מהכלל, לבן כאינדיבידואליזם. בסדרת הצילומים מוצגת קבוצה גיאומטרית ומעט מפורקת המציגה את משמעותה של  התבלטות בסולם החברתי,  את הגמול והחסד בצורך להיות שונה. בצילומים בא לידי ביטוי המיקום של הדמות המתבלטת כמשחק בין להיות יוצא דופן לבין להיות חלק מקבוצה.

מסלולי הסיורים:

סיור 1: מוזיאון העיצוב חולון – קיפולים: ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי; מציגים איסיי מיאקה .5 132

המרכז לאמנות דיגיטלית – "מכניקה עדינה" ו "התנאים 11/6"

גלריית המשכן בית מאירוב – מכחול האש. תערוכת מחווה למשורר רוני סומק

סיור 2: מוזיאון העיצוב חולון – קיפולים: ממלאכה מקומית לעיצוב עכשווי; מציגים איסיי מיאקה .5 132

פרויקט גני סיפור מתחם "מוטה גור"

גלריית החווה – White T

סיור 3: המוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס- שובו של האורגינל, פרידל שטרן, דן פתיר

גלריית חנקין – אהוד אורן. עבודות בין 2008 – 2014

תערוכת חוצות שד' דב הוז – The White shirt Exhibition

הסיורים מתקיימים חינם (באוטובוס מאורגן). הצטרפות לסיור מותנית בהרשמה מראש באמצעות אתר העירייה בכתובת www.holon.muni.il

* מספר המקומות מוגבל, כל הקודם זוכה, הרשמה לקבוצות עד ארבעה אנשים.

* מסלול הסיורים עלול להשתנות בכפוף ללוח הזמנים וכמות המשתתפי

חמישי 11.9 19:30-21:30/ שישי 12.9 10:00-12:30 / שבת 13.9  10:00- 12:30

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים