הספורט הבנלאומי של סקי הפך בשנים האחרונות לפעילות ספורטיבית המועדפת על ישראלים וספורטאים רבים מהארץ העורכים טיולי סקי באתרים רבים בעולם מידי שנה
אנו הישראלים שרגילים לאקלים חמים ים תיכוני חייבים להקפיד על תזונה נכונה במיוחד אם אנו עושים פעילות ספוטיבית מאומצת בתנאי קור – גופנו אינו רגיל למפנה קיצוני זה.
לדברי "מורן קילזי" דיאטנית קלינית בכירה מרשת הולמס פלייס
ההוצאה הקלורית הממוצעת של שעת סקי היא בין 300-400 קלוריות. בד"כ נבצע בין 4-5 שעות סקי ביום כך שאפשר בקלות רבה לשרוף כ1500 קלוריות ביום! לרוב בחדרי האוכל של אתרי הסקי מוגש אוכל שומני מאוד שנותן מענה לרעב הגדול ולצורך להתחמם.
אז איך בכל זאת מומלץ לבחור את המזון בחופשת הסקי על-מנת לא לעלות במשקל ואולי אפילו לרדת….:
- –החלו את הארוחה עם מרק שיתרום לתחושת חמימות וירגיע את הרעב לקראת המנה הבאה. כך תוכלו להפחית את הכמויות במנה העיקרית.
- –בחרו מזונות חלבוניים כמו- עוף, בשר ודגים, אך שימו לב שאינם מטוגנים והשתדלו להוריד את העור המכיל שומן. בנוסף רצוי לבחור כמה שפחות בבשר בקר כמו המבורגר או אנטרקוט המכילים כמויות שומן גדולות. העדיפו במקרה זה סינטה או פילה.
- –שלבו בארוחה פחמימות שיתרמו לשובע כמו אורז, פסטה, תפוחי אדמה מבושלים או אפויים.
- –שילוב של ירקות בארוחה (מבושלים/טריים) יתרום גם כן לתחושת השובע בזכות הסיבים התזונתיים שמכילים.
- –סיימו את הארוחה עם שתייה חמה– רצוי תה צמחים שיחמם ויתרום לגופכם נוזלים שאבדו במאמץ הגופני שביצעתם לאורך היום.
- –שתו במהלך היום מים! הקור מפיג לעיתים את תחושת הצמא וגורם לנו לשתות מעט. על כן יש להקפיד לשתות מים גם אם לא חשים בצורך, ע"מ לספק לגוף מספיק נוזלים. אם אתם מתקשים, מומלץ לשתות מים פושרים וכך להגדיל את כמות השתייה.
"ההמלצה שלי " זכרו את דברי מורן קילזי דיאטנית קלינית מרשת מועדוני הספורט הגדולה בישראל, הומלס פלייס, טיול נעים!