1:1 מרכז לאמנות ופוליטיקה מציג "אמנות ערבית גנובה" התערוכה מתקיימת ברחוב השרון 4 תל-אביב-יפו – מתחם עצמאי לאמנות ולתרבות ללא מטרות רווח, המופעל על ידי עמותת מרסל. במתחם פועלים חדרי סטודיו של אמנים והוא מארח אירועי אמנות ותרבות.
המרכז, ברחוב הכי מרתק בתל אביב. שלל גופות ססגוניות בו נגנבות לרגע של חפצון, עונג, פרנסה, תשוקה עזה, בין הזר והמוזר, הגעתי להכיר את המרכז, אשר בחר להציג לנו את הנסתר. "אמנות ערבית גנובה". ״גניבה!״ פייר-ז׳וזף פרודון, ״מהו רכוש?״, 1840
בתערוכה "אמנות ערבית גנובה", מוצגות לקהל הישראלי מבחר עבודות וידאו נבחרות, של יוצרים בעולם הערבי, המוצגות ברחבי העולם, אך טרם הוצגו בישראל.
העבודות בתערוכה מוקרנות בישראל ללא ידיעת האמנים ומתוך ידיעה ברורה על מעשה צפייה בקניינם זה, ללא ידיעתם ואישורם, תוך התעמתות ומודעות לבחירה. באמצעות התערוכה מבקש 1:1 לקדם מציאות של שיתוף והידברות במזרח התיכון, ללא מלחמות וכיבוש, וללא גבולות. 1:1 מדמה באמצעות התערוכה מצב שלהבנתו הוא הרצוי והנכון. הבחירה שלא לפרסם את שמות האמנים נובעת מתוך ההנחה שהם לא ירצו להציג בישראל, או לא יוכלו להציג כאן כחלק מהחרם התרבותי הערבי והבינלאומי על המדינה. לטענת המארגנים: כדי לא לכפות עליהם שיתוף פעולה לא רצוי, ולחסוך מהם את חרב הביקורת, או האשמתם בבגידה.
התערוכה מטילה אור על הנעשה בעולם האמנות במדינות השכנות לישראל, שהוא בגדר ההעדר הסמוי, חור של ממש בנוף האמנותי והתרבותי העכשווי של ישראל. ההצבעה על גבולות פוליטיים וגאוגרפיים מבקשת להסב את תשומת הלב לשוני של ישראל במשפחת המזרח התיכון.
1:1, מרכז לאמנות ופוליטיקה, שמח לפתוח כך את עונת התערוכות הראשונה שלו, מתוך אמונה ביכולתה של האמנות להרחיב אופקים, לשנות תפיסות עולם, להוביל לשינוי חברתי ופוליטי, ובשאיפה לחירות ודמוקרטיה בין נהר הירדן לים התיכון, ובעולם כולו. פעמים רבות נדרשת האמנות לחצות גבולות מוסריים, חוקיים ונורמטיביים כדי להוביל את הכיוון קדימה.
1:1 מרכז לאמנות ופוליטיקה מבקש להציג שורה של תערוכות, תכנית אירועים רב-תחומית, שיחות, הקרנות, ופעולות במרחב הציבורי. המרכז שואף לעודד בחינה מחודשת של כל ערכי היסוד והמוסדות המושגיים של האמנות המודרנית האוטונומית, ביניהם בעלוּת, מחברוּת, וצפייה. המרכז מצהיר על היותו מגדלור של חופש ביטוי ומחויבות פוליטית ואזרחית, מוקד של חשיבה ועשייה לקידום ערכי השימוש של יכולות אמנותיות, חוקר כלכלה ועירוניות חדשות, ומצייר על דגלו את אהבת הזר והמוזר, האומץ וחדוות ההתחדשות. בכבוד לכל אדם, בנשיות, בדרומיות, בשחור.
המרכז פועל במבנה בן שלוש קומות ברחוב השרון 4 תל-אביב-יפו – מתחם עצמאי לאמנות ולתרבות ללא מטרות רווח, המופעל על ידי עמותת מרסל. במתחם פועלים חדרי סטודיו של אמנים והוא מארח אירועי אמנות ותרבות. מנהלת המתחם: עדי אנגלמן.מנהל אמנותי: עומר קריגר
שעות פעילות התערוכה:
א,ב 10:00-14:00, ג 15:00-19:00, ד 20:00-22:00, ה 17:00-20:00
תאריך נעילה: 6 ספטמבר 2018