מופע מוזיקאלי מעניין וסוחף עם עיבודים לשירים של שתי הדיוות: פיירוז ושושנה דמארי, פרוייקט מנצח של תלמידים ממחלקות שונות באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, חיבור מתבקש ומאתגר בין מלכת הזמר הישראלי למלכת המוזיקה הערבית הקלסית.
מנצחת: מיכל כהן
תלמידי האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, ערבים ויהודים, אחראים לעיבודים ולביצוע על הבמה, תזמורת עם עשרה זמרים
כל ההכנסות מוקדשות למימון מיזמים של שיתוף פעולה מוסיקלי בין יהודים לערבים
יום רביעי, 22.7 בשעה 20:30
מרכז בן-גוריון, קיבוץ שדה בוקר
"דמאיירוז" – מופע עם עיבודים חדשים לשירים הקלסיים של שתי הדיוות, פיירוז ושושנה דמארי. תולדה של פרויקט משותף לסטודנטים ערבים ויהודים מהאקדמיה, שעיבדו שירים של מלכת הזמר הערבי, פיירוז, ושל מלכת הזמר הישראלי, שושנה דמארי.
יוזם הפרוייקט והמפיק פרופ' מיכאל וולפה. עיבודים לתזמורת מערבית מזרחית, כולם פרי עטם של הסטודנטים. על הבמה תופיע תזמורת בת שלושה נגנים ו-עשרה זמרים, כולם תלמידי האקדמיה, יהודים וערבים. כל ההכנסות מהמופע מוקדשות למימון מיזמים של שיתוף פעולה מוזיקלי בין יהודים לערבים.
פרוייקט דמייארוז, פרי עבודה משותפת של מורים וסטודנטים ממגוון המחלקות ומסלולי הלימוד באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. תלמידים מהמחלקות לכלי תזמורת, מהמחלקה למוזיקה ערבית, מהמחלקה ליצירה רב-תחומית, תלמידי הזמרה הרב-תחומית, תלמידי הזמרה הערבית ותלמידי ניצוח התזמורת – כל אלה לוקחים חלק במיזם ובהגשמת חזון ייחודי, עם ביצוע מיטב שיריהן הקנוניים של שתי זמרות נערצות.
התזמורת המלווה את הזמרים היא תזמורת קונסורט קון מוטו (Consort Con Moto), אשר הוקמה כחלק מהעשייה היוצרת בחוג לתורת המוזיקה, קומפוזיציה וניצוח באקדמיה. תלמידי הניצוח מנצחים על מגוון של פרויקטים בסגנונות שונים, ממוזיקה סימפונית, אופרה ועד לפרויקטים רב-תרבותיים יהודיים-ערביים. פרויקט ייחודי זה, המשלב כלי נגינה מערביים ומזרחיים מביא לידי ביטוי את רוח היצירה המשותפת המייחדת את האקדמיה בירושלים. פעילותה של תזמורת קונסורט קון מוטו, כמו גם קיומו של פרויקט חשוב זה, מתאפשרים בזכות תרומה מיוחדת שהועברה לאקדמיה באמצעות קרן ירושלים.
תוכנית ההופעה:
שם השיר, מעבד/ת, זמר/ת
נטארונא (גרמו לנו לחכות) – ארז כהן – דוניא דראושה
שני שושנים – ניר יצקן – נעמה תמרי
ערב בא – שחף אאודה – הילה תם
טריק אל'נחל (נחיל הדבורים) – טל שדאי – דוניא דראושה
בוקרא אינתה ווג'איי (מחר כשתבוא) – עמית ביטון – דוניא דראושה
על מעיין וים – אורי רגב – יאיר אפשטיין
הורה ממטרה – תומר בר ויובל וילנר – שירן קרני
אנא לחביבי (אני לדודי) – רועי נויפלד – סאמיה אשקר
בכתוב אסמק (כותבת את שמך) – עידו עקוב – ג'יאנה גנטוס
שאייף אל-בחר (רואה את הים) – דינה קיטורסקי – ג'יאנה גנטוס
צריך לצלצל פעמיים – אסנת ביבר – רקפת בן-שבתאי
בכרמי תימן – דניאל פיין – גל וייס צ'סטרמן
אם ננעלו – טל טימור – הילה תם
בייתק יא סיתיאל-ח'תיארה (ביתך סבתי הזקנה) – אסף מרקוביץ' – נוראן מסעוד
ע'הדיר אל-בוסטה (על המולת האוטובוס) – ארז אבירם – ג'יאנה גנטוס
כלניות – אורי אלוני – שירן קרני
דמאיירוז
מופע משיריהן של פיירוז ושושנה דמארי
פרוייקט של תלמידים ממחלקות שונות באקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים
מנצחת: מיכל כהן
יום ד' 22.7 בשעה 20:30
מרכז בן גוריון, קיבוץ שדה בוקר
כרטיסים: 20 ₪
לרכישה: http://rng.org.il/events
הזמרת הלבנונית נוהאד חדאד המכונה פיירוּז (בתרגום חופשי: טורקיז) נולדה בשנת 1935 למשפחה מארונית ממעמד הפועלים בכפר ג'בל אל-ארז בצפון לבנון, וגדלה בביירות. פיירוז היא החשובה והמוערכת ביותר בזמרות הערביות כיום, ותהילתה יצאה ברחבי העולם הערבי. שיריה מושמעים בכל רחבי העולם הערבי ומייצגים רוח חדשה ופתוחה אל העולם, השואפת לעצב סגנון מוזיקאלי ערבי חדש, שיש בו מקום למאפיינים קלאסיים מערביים. פיירוז מכונה בפי מעריציה הנלהבים "שגרירתנו בכוכבים", "שכנה לירח", ו"משוררת הקול".
הזמרת הישראלית שושנה דמארי, נולדה בערב פסח של שנת 1923 בעיר בשאר, שבמחוז דמאר שבתימן, והגיעה ברגל לנמל עדן ומשם עלתה לארץ ישראל באנייה בשנת 1925. משפחתה התיישבה בראשון לציון. היא הלכה לעולמה בשנת 2006 לאחר קריירה ארוכה ומפוארת שנמשכה ממש עד יומה האחרון. כמו פיירוז גם שושנה דמארי זכתה לכינויים נלהבים של מעריציה, ביניהם "מלכת הזמר העברי". בסגנונה שילבה בין המוזיקה של יהודי תימן לבין סגנונות המוזיקה שאפיינו את הישוב בארץ, ורבים משיריה הפכו לנכסי צאן ברזל של הזמר העברי. שושנה דמארי זכתה בפרס ישראל בשנת 1988.
מומלץ ביותר !!!