תבשיל עדשים שחורות

Telegram
Email
WhatsApp
Facebook

בעידן שמירה על הבריאות, צמחונים טבעוניים ושומרי משקל, המתכון הבא במיוחד בשבילכם: תבשיל עם עדשים שחורות אורגניות האו קל להכנה ,טעים מזין, והכי חשוב בריא.

לידעתכן: מקורן של העדשים השחורות בצרפת (אזור Auvergne), העדשים מכונות גם "עדשי קוויאר בלוגה" בזכות הצבע והמרקם שלהם שנשמר לאורך הבישול. העדשים מבריקות וקטנות יותר משאר סוגי העדשים, הן מתאימות במיוחד לתבשילים ותוספת למרקים וסלטים קרים,

עדשים שחורות בעלות ערך תזונתי גבוה. עשירות בחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, הפחמימות שבעדשים הן פחמימות מורכבות, שפירוקן איטי וכך הן מסייעות לתחושת שובע לאורך זמן.

מתכון תבשיל עדשים שחורות

החומרים (לסיר המכיל כ 6 מנות):

250 גרם עדשים שחורות אורגניות של תבואות (חצי שקית)

1 כפית מלח ים טבעי, לבישול העדשים

1 עלה דפנה

בצל גדול קצוץ,

לפי הטעם פלפל שחור

חופן עלי טימין טרי קצוץ

חופן עלי ריחן טרי קצוץ

חופן עלי קוסברה קצוץ

שליש כוס פסטה דמויי פתיתים.

3 כפות שמן זית

שלושה שיני שום קצוצים

106ilישראל מתכון השבוע בלייף סטייל
106ilישראל מתכון השבוע בלייף סטייל

אופן ההכנה :

משרים את העדשים כחצי שעה במים

מטגנים בשמן זית את הבצל, לאחר שהפך זהוב מוסיפים את השום, העדשים, הפסטה וכל התבלינים. מערבבים מוסיפים מים שיגיעו עד לקצה התוכן של הסיר, מגיעים לידי רתיחה, מנמיכים את החום, מוסיפים את כל סוגי הירקות הקצוצים וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שכל המים נספגים,

ניתן להוסיף: פלפל אדום קצוץ עם השום לאחר שמטגנים את הבצל.

בתיאבון! מחכה לתגובות מכם. שלכם רות ברונשטיין

אוהבים את הכתבה? שתפו אותה עכשיו:

Facebook
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?…
הצטרפו גם לאינסטגרם!

עקבו אחרינו גם בערוץ היוטיוב שלנו:

Israel lifestyle news magazin 4u