אוהבים קפה? אוהבים לשבת בבר ולשתות אלכוהול אחרי יום עבודה או דייט? ברור שכן! הכתבה הזו מיועדת לכם ומקדישה לכם מתכונים מיוחדים שישכרו אתכם עם טעם מתוק בפה וראש טוב, כי אין שילוב מושלם יותר משני המרכיבים הללו – קפה משובח ואלכוהול איכותי, מהם יוצרים קוקטיילים אלכוהוליים המתמזגים יחד לעולם מגוון של משקאות.
חברת "פאוזה" מקבוצת מי עדן, יבואנית מכונות הקפה LAVAZZA. כולנו מכירים את LAVAZZA מותג הקפה האיטלקי החזק (50% נתח שוק) והמוביל בעולם LAVAZZA זוהי החברה הגדולה בעולם לשיווק מוצרי קפה עוד מ 1895 (בעולם שותים 17 מיליארד כוסות LAVAZZA בשנה)
בסדנת אלכוהול לנשים כמונו שאוהבות מתוק ואלכוהול, אדי ניומן, מוותיקי הברמנים הפעילים בישראל הרכיב מתכונים מיוחדים עם קפה לוואצה של פאוזה בבר נורמה ג'ין. לחיים! נהנתי מכל רגע, הרי לכם המתכונים המצוינים שנלמדו בסדנא:
אספרסוטיני אספסיאל: חומרים
45 cc וודקה וניל
30 cc ליקר קפה
60 cc תמצית אספרסו Intenso של לוואצה
גלידת קוקוס / גלידת וניל / גלידת וניל עם פקאנים
אופן ההכנה: מקררים כוס מרטיני. מנערים בתוך שייקר ומסננים דרך גולפ לכוס המרטיני. לאחר המזיגה מוסיפים כדור גלידה גדול על הקוקטייל. לחידוד הטעמים, ניתן להוסיף סירופ תותי עץ וטימין על הגלידה.
גליאנו הוט שוט: חומרים
20 cc גליאנו
40 cc תמצית אספרסו Crema dolce של לוואצה
20 cc חלב מוקצף
אופן ההכנה: מוזגים בשכבות לפי הסדר לכוס קורדיאל או שוט ומקשטים בשוקולד מגורר.
באטר הוט שוט: חומרים
20 cc באטר סקוטש
20 cc תמצית אספרסו Decaffeinato של לוואצה
20 cc חלב מוקצף
אופן ההכנה: מוזגים בשכבות לפי הסדר לכוס קורדיאל או שוט ומקשטים בשוקולד מגורר.
אייריש קופי: חומרים
60 cc וויסקי אירי
100-120 cc תמצית אספרסו Delicato של לוואצה
1 כפית סוכר חום
3 כפות שמנת להקצפה
אופן ההכנה: להקציף את השמנת. למזוג לכוס יין את הוויסקי, אחריו את הקפה ולהוסיף את הסוכר. לערבב ולהוסיף מלמעלה את השמנת המוקצפת. (במידה והשמנת יוצאת סמיכה, ניתן להוסיף דובדבן בקצה).
באותה צורה עושים גם איטליאן קופי עם סמבוקה או אמרטו, פרנג'ליקו וקמפרי, ללא החלב וללא הסוכר.
פרנג'ליקו הוט שוט: חומרים
20 cc פרנג'ליקו
20 cc תמצית אספרסו Decaffeinato של לוואצה
חלב מוקצף
אופן ההכנה: מוזגים בשכבות לכוס קורדיאל ומוסיפים שוקולד מגורר למעלה.
קארחיו: חומרים
20 cc ברנדי ספרדי
קצת פחות משוט אספרסו Very B Magnifico של לוואצה
אופן ההכנה: מוזגים את הברנדי לכוס אספרסו וסוגרים עם האספרסו. מוסיפים נגיעה של סירופ סוכר ומערבבים. ניתן להחליף את הברנדי באניס ספרדי או אייריש קרים.
לחיים!!