אין כמו להכיר מאכלים מיוחדים מתרבויות שונות ולא מוכרות, בפרט ההיכרות עם המטעמים האזרביג'נים – חוויה קולינרית ותרבותית מרגשת במיוחד.
כן יש קהילה כזו בישראל, בעלת מורשת תרבותית ענפה ומגובשת. הארגון הבינלאומי והחברתי אזרביג'אן ישראל -(aziz) חגג 8 שנים להיווסדו, בחגיגות יום ההולדת הוזמנתי עם קבוצת עיתונאים סקרנים ואורחים נכבדים מהקהילה לארוחה כיד המלך, ממטעמי המטבח האזרביג'אן. הכל כאן היה בהתנדבות ואהבה, מעשי ידי החברים בארגון והקהילה.
היה זה ערב בלתי נשכח באווירה ביתית נעימה. |
על המנות העיקריות ניצח השף 'אליק דוידוב' מבעלי המסעדה הצפונית, המנות האחרונות המתוקות והנפלאות נעשו לעני האורחים ע"י הקונדטורית 'נינה יקוביץ' מקונדטוריה נטלי, והארוע עצמו נערך במקום החדש של הב"ס הותיק לבישול 'אינטר שף' בבעלות ריטה ולנה. הכל אורגן בקפידה ע"י הגב' יאנה סלמן רכזת התרבות של ארגון aziz. נכנסתי רעבה עם שאלות ותהיות, יצאתי שבעה מאושרת ומרוצה.
אז מה אכלנו ?המון !! סלט צ'ובאן, קוטאבי עם בשר, קוטאבי עם עשבי תיבול, דושפארה, פלוב, דז'יגרטמה עוף, סבזי גובורמה, טורשי גובורמה,עוגיות פחלבה ועוד המון הכל מכל טוב, קצרה היריעה מלהזכיר את הכל.
כדי לא להשאיר אתכם עם שמות בלבד, וכמנהגי מידי שבוע בוחרת להציג בפניכם את אחד המתכונים הטעימים שאכלתי המאפיינים את המטבח. באדיבותו של אליק דוידוב השף מהמסעדה הצפונית " אצל אליק" ק. אתא
דז'יגרטמה עוף
החמרים:
כ קילו וחצי חזה עוף,
5 בצלים
כפית חומצת לימון
כפית ג'ינג'ר צהוב
מלח ופלפל
6 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה: לשטוף את העוף היטב ולחתוך לחתיכות קטנות .את הבצלים לחתוך לפלחי עיגול ולטגן על סיר רחב עד למראה זהוב להוסיף את חתיכות העוף ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם.לטגן תוך ערבוב מתמיד. בכוס נפרדת להכניס את חומצת הלימון והג'ינג'ר לערבב ולצקת לתוכה חצי כוס מים רותחים כדי להמיס. את התערובת בכוס לשפוך על ההעוף והבצל .
מכסים את המחבת או הסיר הרחב וממשיכים לטגן, לעיתים תכופות מרימים את המכסה ומערבבים. הנוזלים בסיר מתאדים בהדרגה . במקביל טורפים את הביצים ומוסיפים מלח, ברגע שכל הנוזלים מתאדים, שופכים על העוף את הביצים, מכסים את המחבת וממשיכים לטגן. מידי פעם מערבבים על מנת שהביצים יהיו מוכנות ופזורות על כל העו. במידה שווה.
ניתן להגיש מנה זו כתוספת לפילף או במנה נפרדת. בתיאבון!!!
רות ברונשטיין 106 אוכל ב life style אהבתם? בשבוע הבא יצורף מתכון הפילף הצטרפו אלינו גם בפייס www.facebook.com/106il