עונת הארטישוק החלה, הארטישוק הוא ירק טעים בכל מני צורות: לסלטים, למאפים, לפשטידות, לרטבים, למרקים ועוד הירק הטעים והמזין הזה הוא בעל מגוון רחב של סגולות ואיכויות
טעים בכל צורה, בכל מצב, בעיקר בטעמו הטבעי והנפלא נכון שתמיד אומרים, הכי טעים זה לא בריא? אז במקרה של הארטישוק, אין דבר כזה. לא רק שהוא נפלא בטעמו, הסגולות שלו מפתיעות וייחודיות עוד יותר, אז כדאי שתדעו קצת יותר על מה שאתם אוכלים…
כמה עובדות חשובות על הארטישוק :
הארטישוק אוצר בתוכו פיטוכימיקלים מגנים ייחודיים. הוא מכיל רכיב הנקרא צינארין התורם להפחתת רמות הכולסטרול בדם. לב הארטישוק מכיל גם קבוצת חומרים המכונים בשם הקיבוצי סילימארין.
הסילימארין נוגד חמצון, נוגד דלקת וממריץ סילוק רעלים מן הגוף. כך הוא פועל להפחתת הסיכון לסרטן. הארטישוק הוא המקור היחיד לסילימארין בתזונה!!!
הארטישוק מהווה גם מקור למגוון ויטמינים ומינרלים. הוא עשיר במיוחד במינרלים הבאים: מגנזיום, התורם חוזק העצם, למניעת יתר-לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, סוכרת, ולהקלה על התסמונת הקדם וסתית וברזל.
כמו כן, מהווה הארטישוק מקור עשיר מאוד לסיבים תזונתיים, שכבר ידוע זה מזמן על החשיבות התזונתית שלהם.
במשך אלפי שנים, נחשב הארטישוק ברפואה העממית לצמח מנקה כבד. מנגנון הפעולה על הכבד הוא דרך נטרול רעלים המטברים בכבד והמרצת זרימת מרה. כיום ידוע כי הצמח מכיל צינארין, הממריץ את זרימת המרה ומאט ייצור של כולסטרול בכבד. אכילת קרקפת הארטישוק מכילה את מרבית הפיטוכימיקלים, המינרלים והוויטמינים השונים. כמו כן, כדאי לשתות מים שנחלטו מהעלים (יש להיזהר במקרים של אבנים בכיס המרה).
למתכון של מרק ארטישוק ייחודי ועשיר לחצו.
גידולי ארטישוק בישראל:
ארטישוק מגודל בכל העולם וגם בישראל בשדה הפתוח. הארטישוק הוא צמח ים-תיכוני ידוע עוד מימי יוון ורומא העתיקים. עונת הארטישוק היא מנובמבר ועד מאי, תקופת זמן קצרה יחסית. הארטישוק הינו שיח קוצני רב שנתי, המתנשא עד לגובה של 2 מטרים, והזנים הבולטים בארץ הם הסגול והירוק.
אחד מהמגדלים הגדולים בארץ הינו משק יעקובא במושב ניר בנים, שבצפון חבל לכיש, הוקם בשנות החמישים, שלושה דורות של חקלאים ובין המשקים המומחים לגידולי הארטישוק בארץ.
מרכז מבקרים : "הארטישוק של נועם" במושב ניר בנים מציע פעילות מהנה המשלבת סיורים וארוחות ארטישוק
נועם יעקובא, מגדל הארטישוקים הגדול בישראל (מגדל במשק כ 300 דונם ארטישוק- 10 אחוז מכלל גידול הארטישוק בארץ!), פותח את שערי ביתו ואת שדותיו בשישי שבת ב- "הארטישוק של נועם" חגיגה קולינארית בתוספת סיורים בשדות.
הפעילות במקום כוללת ארוחת בופה עשירה וטרייה כולל שתייה קרה וחמה ומנות אוכל המבוססות על טהרת הארטישוק {כל המנות צמחוניות} וסיור חקלאי בשדות הארטישוק כולל קטיף.
בין המנות המיוחדות שיוגשו במקום: סלט פרוסות ארטישוק בבלסמי, סלט ארטישוק ובצל מוקפץ ברוטב טריאקי, שיפודי ארטישוק וירקות ברוטב צי'לי מתוק, פסטה ארטישוק ועגבניות שרי, נודלס אסיאתי בתוספת רצועות ארטישוק.
שעות פתיחה בשישי-שבת: 10:00-16:00
סיורים המיועדים למבוגרים ולילדים יערכו בשעה 11:00, 13:00 ו-15:00
מחירים: ימי שבת- ארוחה + סיור מבוגר- 100 ש', ארוחה + סיור ילד (בגילאי 3-13 ) -50 ש', ימי שישי- ארוחה + סיור מבוגר – 80 ש'. ארוחה + סיור ילד (בגילאי 3-13) – 40 ש'.
ניתן לרכוש במקום ארטישוק טרי, שמן זית תוצרת המשק, צימוקים ועוד.
טלפון לבירורים והזמנת מקום ארוחות, סיורים וסדנאות : נועם יעקובא- 054-2278637
אתר מרכז המבקרים: www.artishoke.co.il
לסיום אכלו ארטישוק כי זה לא רק טעים זה גם אוכל בריא ומזין!
רות ברונשטיין: 106il