חברת "בר-אל", מהמובילות בישראל בשוק המוצרים ללא גלוטן, מציעה לקראת חגי תשרי – קמח ללא גלוטן, המתאים לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן, ולכל אחד שמבקש להפחית באכילת גלוטן.
הקמח הינו רב תכליתי, המתאים להכנת מגוון סוגי מאפים ומתכונים המשלבים קמח, בהם – חלות, לחמים, עוגות, פשטידות, עוגיות ועוד. בנוסף לכך שהקמח נטול גלוטן, הוא גם ללא תוספת סוכר, ללא שומן טראנס, ללא חומר משמר, ללא כולסטרול וללא לקטוז וקזאין. בנוסף, הקמח מתאים גם לטבעונים – ניתן להכין מהקמח מגוון מתכונים שאינם מצריכים שימוש בביצים.
כשר פרווה בהשגחת הרב לנדא.
מחיר: כ-18 ₪ (ל- 500 גרם).
ניתן להשיג: רשת שופרסל (במתחמי green), עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן ובחנויות הטבע ברחבי הארץ.
הצעות למתכונים:
עוגת תפוחים וקינמון ללא גלוטן (ללא מיקסר)
מתכון ל-2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
- 4 ביצים
- כוס ורבע סוכר (250 גרם)
- 4 תפוחים קלופים ומגורדים
- 5 כפות סוכר חום (75 גרם)
- 2 כפות קינמון (כ-15 גרם)
- כוס שמן (200 גרם)
- קורט מלח
- 2 כוסות "קמח בר-אל" רב תכליתי (280 גרם)
לציפוי:
- כף קינמון (כ-8 גרם)
- כף סוכר לבן (12 גרם)
אופן ההכנה:
- בקערה, מערבבים את התפוחים המגורדים יחד עם הסוכר החום והקינמון.
- בקערה אחרת, טורפים יחד את הביצים והסוכר (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמן וטורפים שוב.
- בקערה נוספת, שמים את הקמח בר-אל רב תכליתי ובעזרת מטרפה, מערבבים קלות ומוסיפים לתערובת הביצים.
- מוסיפים גם את התפוחים לתערובת הביצים ומערבבים קלות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, בוזקים מעל את תערובת הציפוי ובעזרת מזלג יוצרים סיבובים קטנים בכדי להטמיע קלות את הציפוי.
- מכניסים לתנור מחומם מראש ל-170 מעלות לכ-50 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
חלה חגיגית ללא גלוטן
מתכון ל-2 חלות
מצרכים:
- 1 ורבע כוסות מים חמימים, או חצי מים חצי חלב (300 גרם)
- 1 ביצה
- 3/4 כוס שמן (150 גרם, 180 מ"ל)
- 1 כפית מלח (6 גרם)
- 4 כפיות שמרים יבשים (20 גרם)
- 2/3 כוס סוכר (140 גרם)
- 1 שקית "קמח בר-אל" רב תכליתי (500 גרם)
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר שמים את הקמח בר-אל ובעזרת מטרפה מערבבים קלות. מוסיפים את השמרים והסוכר ומערבבים במהירות נמוכה באמצעות האביזר גיטרה (K). מוספים את המלח.
- מוסיפים את הנוזלים (ביצה, מים ושמן) ומערבבים במהירות בינונית עד גבוהה לכ-5 דקות.
- משמנים קערה ואת הידיים ומעבירים את הבצק הדביק לקערה המשומנת, יוצרים כדור ומשמנים אותו באמצעות הידיים. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה)
- משמנים את משטח העבודה ואת הידיים. מחלקים את הבצק ל2 חלות. וכל חלה ל-3 רצועות. קולעים צמה, מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים שוב.
- מברישים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 25-30 דקות.
פרטים ומתכונים נוספים באתר הבית: www.BarelLife.co.il