חשבתם שתכשירי נוגדי הזדקנות מתאים לכולן?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

 !נשים צעירות מתחת גיל 40 הרוצות למנוע הזדקנות עור דרך שימוש בתכשירי ם נוגדי הזדקנות העור, סביר להניח שהן יהרסו את עורם ,לתמיד

צפיה בדוגמניות יפות וצעירות, תרבות נשות הוליווד ותעשיות היופי למיניהן , מביאה לשימוש לא נכון בתכשירים הללו.

מה הם הסכנות?

1.תכשירים המיועדים לנשים מעל גיל 40 הינם שומניים, שימוש בתכשירים הללו בגיל צעיר ,

עלול לסתום את נקבוביות העור.

 ד"ר סוזן מאיו רופאה  מיעצת בקליניקה מפורסמת ביותר בלונדון מצהירה כי  צעירות המשתמשות בתכשירים  הללו עלולות לקבל גירוי/אקזמה מוכרת תחת השם"occlusive folliculitis" הזיעה לא יכולה לצאת מהנקבוביות הסתומות וגורמת לנפיחות פריחה וגירוי העור.

2. תכשירים אלה מכילים, בדרך כלל רטינוידים(סוג של ויטמין A ) וחומצות אלפא-הידרוקסי  ד"ר ניק לוב העובד במעבדות  בלונדון ובלוס-אנג'לס הצהיר לדיילי מאיל כי   "מרכיבים אלה נמצאים בתכשירים נוגדי הזדקנות העור,תפקידם להוריד את  השכבה העליונה של העור,וממריצים התחדשות העור" עור צעיר לא מגיב טוב למרכיבים הפעילים האלה, והתוצאה היא גירוי, התפוררות העור,ואודם.

לפי ד"ר לוב אם לצעירות האלה יהיה מזל, אם הן יפסיקו את הטיפול בזמן, התופעות הללו עשויות להעלם ואם לא  יפסיקו, ההוצאות כדי לשקם העור בחזרה  ,עלולות להיות  גדולות.

בזמן שהתועלת בשימוש תכשירי נוגדי הזדקנות העור יכולה להיות אפקטיבית עבור עור מבוגר, מומחים ביופי בעולם חושבים שהם  חזקים מדי לעור הצעיר. הלן לין מתאמת על בריאות נשים בUK הצהירה שהקרמים האלה עלולים להוריד את השכבה העליונה של העור ולהעלות את הרגישות לשמש ולנזקים בפיגמנטציה .

ד"ר לוב מוסיפה וממליצה לכל אלה המשתמשים בתכשירים עם רטנוידים וחומצות אלפא הידרוקסי להמנע מחשיפה לשמש, או להשתמש בהם רק בלילה. האירוניה היא שהם עלולים לגרום לנזק למה שרצינו למנוע מלכתחילה בעזרת הקרמים, כגון כתמים,פיגמנטציה ואפילו קמטים.

ד"ר לוב נשאלה מה ניתן לעשות, בכל זאת, על מנת לשמור על עור צעיר כאשר לא משתמשים בתכשירים נוגדי הזדקנות? המלצותיה כדלקמן:

  • לא לעשן
  • לא להשתמש במיטות לשיזוף
  • להשתמש בתכשירים קוסמטיים בהתאם לגיל המכילים הגנה נגד השמש ובשום פנים ואופן  (אם חשובות לכן הפנים)  לא להשתמש בתכשירים המיועדים לנשים המבוגרות מכן פי שניים או יותר…..

מידע באדיבות לוטי זילברמן מהנדסת כימיה מתמחה בתרופות תזונה וגורמי סביבה, עריכה : אביבה עברי 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים