מתכון שף: כתף טלה בשום ורוזמרין

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

מנה עיקרית מעדן – כתף טלה בשום ורוזמרין לצד ירקות צלויים

מאת: השף צרלי פדידה – שף רשת יינות ביתן (6 סועדים) 

חומרי הגלם טלה:

1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק”ג לערך יש לבקש מהקצב של יינות ביתן

מתכון כתף טלה של השף צ'רלי פדידה, ההמלצה שלי רות ברונשטיין 106il ישראל לייף
מתכון כתף טלה של השף צ’רלי פדידה- יינות ביתן ההמלצה שלי רות ברונשטיין

8 שיני שום שלמות קלופות

½ כוס שמן זית

4 ענפי רוזמרין

1 כפית צ’ילי יבש גרוס

2 כפיות מלח ים גס

לתחתית המגש :

1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס”מ, 1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות, 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות, 1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 1 ס”מ מלח, פלפל גרוס, 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

קל להכנה! מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו. מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים על מגש אפיה. את נתח הבשר מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי ירקות השורש שחתכנו. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי.

כיצד נדע אם הבשר מוכן?

נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה- 40 מעלות וזה מוכן. אם רוצים לשמור לארוחה מאוחרת יותר עד שעתיים אחרי, חשוב לעטוף את הנתח בנייר אפיה וברדיד אלומיניום להחזיר לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לתחילת הארוחה.

ההמלצה שלי מתכון של שף יינות ביתן – צ’רלי פדידה

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים